Trafikanter tävlingskör i Oskarshamn: Åtgärder vidtas

Trafikanter tävlingskör i Oskarshamn: Åtgärder vidtas

2021-06-08 Av av Peter A Rosén

Annons: Smålandshamnar

OSKARSHAMN

Trafikanter tävlingskör på Norra Fabriksgatan i Oskarshamn under helgnätterna, konstaterar tekniska nämndens ordförande Yvonne Bergvall (S), som nu berättar att kommunen kommer att genomföra en trafikmätning på gatan.

– Troligtvis kommer vi också att sätta upp provisoriska farthinder på fredags- och lördagskvällarna, säger hon efter nämndens senaste sammanträde.

Kommunen har tidigare fått in önskemål om att en trafikmätning ska genomföras på Norra Fabriksgatan.

Har ni haft någon dialog med polisen när det gäller den här problematiken med tävlingskörningarna?

– Ja, vi har pratat med polisen. Vi träffar polisen en gång i månaden – och oftast är det kommunpolisen Ester Lundahl. När de har möjlighet att genomföra hastighetskontroller, så stämmer de alltid av med oss om vi har önskemål om några områden. Vi har en väldigt god dialog med polisen, svarar Yvonne Bergvall.

”Hastigheterna är enorma”

YVONNE BERGVALL (S), ORDFÖRANDE I TEKNISKA NÄMNDEN

– Vi har lyft Norra Fabriksgatan i samtalen med polisen. En helg med böter gör också väldigt, väldigt mycket – utöver våra åtgärder. Hastigheterna är enorma där när de tävlar. De brukar köra från klockan 23.30 och framåt på fredags- och lördagskvällarna. Det är ett utsatt område, med tanke på att många av dem som har varit ute på krogen tar den vägen hem. Det är problematiskt. Vi tänkte säkert alldeles rätt när vi byggde breda vägar. Det handlar om att alla ska se ordentligt när de kör – men det inbjuder till fortkörning också. Det var baksidan på den pengen, säger Yvonne Bergvall.

Dela gärna artikeln: