”Trängas naken med tolv andra kommer jag inte att göra”

”Trängas naken med tolv andra kommer jag inte att göra”

2021-04-05 Av av Caroline Andersson

KRÖNIKA

Sommartiden förföljer mig och därför flyttade jag i enlighet med den fram söndagens krönika till måndag.

Kan man byta vintertid mot sommartid och säga att klockan är tolv när den egentligen är elva, ja, då kan minsann en måndag passera för en söndag.

I alla fall i dessa tider.

”Den traditionsenliga turen till Blåkulla blev inställd även i år”

CAROLINE ANDERSSON, KRÖNIKÖR

Den traditionsenliga turen till Blåkulla blev inställd även i år.

Jag hann varken vaxa benen eller kvastskaftet och dessutom var risken för trängsel för stor.

Tretton nakna kvinnor

Trängsel och blygsel var uppenbarligen inget bekymmer för de tretton nakna kvinnor som fångades på bild på en hotellbalkong i Dubai.

Jag hade satt mig till rätta vid köksbordet med kaffemuggen i ena handen och mobilen i den andra när jag fick se en artikel i en av kvällstidningarna.

Enligt artikeln hade de tretton avklädda kvinnorna fångats på bilder som sedan spridits likt en löpeld på sociala medier och nu riskerade de nakna damerna minst bötesstraff, kanske fängelse för sitt tilltag.

Lite längre ner i texten återgavs källan för uppgifterna, nätupplagan av brittiska Daily Mail.

Nyfiken och lite fundersam över det jag läst och sett i den svenska kvällstidningen letade jag upp originaltexten och skummade igenom den.

Vuxenunderhållning

Vid närmare påsyn visade det sig att vad som framstått som en spontan uppvisning av naken hud i själva verket var en i högsta grad iscensatt modellposering av israeliska modeller som på reklamuppdrag för en sajt med ”vuxenunderhållning” kastat kläderna och visat sig i bara mässingen.

Och jag som i det inledande skedet trodde det var frigjorda svenskor som slog ett slag för kvinnlig frihet i ett land med stränga regler avseende moral och etik.

Att Israel är ett av de länder som kommit längst med vaccineringen mot covid-19 kanske kan förklara varför det var just modeller från detta land som trängdes på ett så frigjort och avslappnat sätt.

En gåta

Varför de gjorde det i ett land där nakenhet är så tabu är mig dock en gåta.

Jag vet inte hur det ser ut i resten av Sverige men här i Oskarshamn visar termometern på under tio grader och själv hade jag både mössa och vantar på under morgonens hundpromenad.

Mina fjuniga ben får vara ifred ett tag till och när värmeböljan som råder i mellanöstern når hit byter jag bara vinterjackan mot en tunn blus.

Trängas naken med tolv andra fruntimmer i offentlig miljö kommer jag garanterat inte att göra.

Hoppas ni alla betett er på ett förnuftigt sätt under påskhelgen och fortsätter att: hålla avståndet, hålla kontakten och hålla ut.

I väntan på värmen och vaccinet: var rädda om varandra!

Dela gärna artikeln: