Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Tre projekt skapar fördyringar för kommunen

ANNONS

OSKARSHAMN

Den politiska majoriteten i kommunen skjuter till ytterligare 14,5 miljoner kronor i investeringsbudgeten för 2020.

Oppositionsrådet Mathias Karlsson (L) var den ende som sa nej till revideringen i kommunstyrelsens arbetsutskott på onsdagen.

Det är den skattefinansierade investeringsbudgeten för 2020 som späs på med 14,5 miljoner kronor. Mathias Karlsson yrkade på att kommunen inte ska lägga in mer pengar i investeringsbudgeten. Han och hans partivänner i Liberalerna vill istället att fördyringen ska tas inom rambudgeten för 2020. Liberalerna yrkade även på att kommundirektören ska få i uppdrag att ta fram vilka projekt i övrigt som kan minskas ned med motsvarande summa. Lena Granath (V) yrkade på ett avslag av Liberalernas yrkande. Och Vänsterpartiets avslagsyrkande röstades igenom av majoriteten i arbetsutskottet. Frågan går nu vidare till fullmäktigeförsamlingen. 

Revideringen av investeringsbudgeten genomförs på grund av att tre projekt blev dyrare än man hade förväntat sig. Det handlar om matsalen på Vallhallaskolan, ombyggnationen av Solbacka samt en anpassningsåtgärd i ett av Åsa-husen i Oskarshamn.

TEXT & FOTO

Peter A Rosén

redaktionen@oskarshamnsnytt.se

072-277 89 77

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS