Tredje raka hemmavinsten: OAIK upp i serieledning

Flamur Dzelili har precis dundrat in 3-1-målet. FOTO: PETER A ROSÉN

Ettan, södra

Oskarshamns AIK – Ljungskile SK 3-2 (1-0)

Mål OAIK: Sadmir Zekovic, Filip Jägerbrink, Flamur Dzelili

Mål Ljungskile: Ken Akamatsu, Anton Henriksson

Oskarshamns AIK Fortsätter att imponera på hemmaplan, den här gången via 3-2 (1-0) mot Ljungskile som trots siffrorna faktiskt inte hade mycket att sätta emot hemmalaget.

Vi vinner rättvist, men att vi bjuder in dem i matchen är onödigt, säger OAIK:s assisterande tränare Ardi Ajeti.

Matchen inleddes lite trevande från båda lagen, men sedan började OAIK hitta rätt i sin speluppbyggnad och satte Ljungskile under press.

Man hittade in både mellan och bakom Ljungskiles backlinje och främst var det högerkanten med pigge Kgotso Masangane som sysselsatte gästernas försvar.

Kgotso Masangane. FOTO: PETER A ROSÉN

Chanserna kom också.

Filip Jägerbrink fick ett fint skottläge men bollen räddades på mållinjen.

Sedan sköt Zakaria Sawo i stolpen och på returen fick Masangane i princip halva målet öppet, men helt ostörd rullade han bollen utanför. Årets miss på Arena Oskarshamn kan redan vara ett faktum.

”Vi skapar väldigt mycket målchanser och det är givetvis positivt, men med lite mer effektivitet hade det varit mer än 1-0 i paus”

ARDI AJETI, ASSISTERANDE TRÄNARE I OAIK

– Vi skapar väldigt mycket målchanser och det är givetvis positivt, men med lite mer effektivitet hade det varit mer än 1-0 i paus, säger Ardi Ajeti.

”Snyggt”

För det blev mål till slut. OAIK trummade på och i ett snabbt anfall hittade Sawo Sadmir Zekovic på djupet i vänstra delen av straffområdet. Zekovic, som haft några mindre lyckade skottförsök, tog emot, vände upp och sköt snyggt in 1-0 i bortre hörnet några minuter före halvtidsvilan.

Här gör Sadmir Zekovic 1-0. FOTO: PETER A ROSÉN

OAIK startade andra halvlek bra, Zekovic sköt i ribban och bara minuten senare bröt Filip Jögrebrink ett slarvigt Ljungskileuppspel, dribblade sig in i straffområdet och placerade snyggt in 2-0.

Filip Jägerbrink firar sitt 2-0-mål med ”ledbruten gubbe-målgesten”. FOTO: PETER A ROSÉN

Det var också nära 3-0 efter en hörna och lite kalabalik framför mål.

”Slarvar en del”

Istället reducerade gästerna i den 62:a minuten på en retur efter en frispark som tog i ribban. Ett inte helt logiskt mål.

– Gör man inte mål framåt, så är det lätt hänt att man får ett i baken istället. Jag tycker vi slarvar en del och bjuder in dem i matchen, menar Ardi Ajeti.

I den 72:a minuten svarade inbytte Flamur Dzelili för ett riktigt klassmål. På pass från Oskar Stejdahl sköt han 3-1 i bortre burgaveln.

3-1-skytten Flamur Dzelili. FOTO: PETER A ROSÉN

Matchen kändes avgjord. Ljungskile försökte trycka framåt, men då bjöds OAIK på stora omställningsytor. Tyvärr utnyttjade man inte detta utan istället släppte man in en boll i den 89:e minuten.

– De har en frispark på egen planhalva som de slår långt och sedan en nickskarv, skott och mål. Där bjuder vi in dem för andra gången, säger Ardi Ajeti.

Nu lyckades inte Ljungskile skapa något mer utan OAIK kunde kontrollera hem den tredje raka hemmasegern.

– Som sagt så skapar vi väldigt mycket och vi ska kunna avgöra den här matchen tidigare, men vi blandar och ger lite och att vi släpper in dem i matchen två gånger är riktigt surt.

Ungt lag

– Vi har ett ungt lag och vi behöver lära oss att spela lite smartare när vi är i ledningen i slutet, men tre poäng och serieledning kan vi inte klaga på, nu ska vi åka till Lindome och göra en riktigt bra insats, avslutar Ardi Ajeti.

OAIK leder mycket riktigt Ettan Södra med tio poäng efter fem spelade matcher. I morgon kan Utsikten passera vid vinst mot Tvååker.

Man tvingades laga nätet provisoriskt i ena målet inför den andra halvleken. FOTO: PETER A ROSÉN
OAIK-jubel efter 1-0-målet. FOTO: PETER A ROSÉN