Tung förlust för Högsby IK som får kämpa för nytt kontrakt

HÖGSBY/OSKARSHAMN

Högsby svarade för en bra match men det blev en hedersam förlust mot serieledande Sölvesborg med 1-3 (0-0).

– Tungt! Det är små marginaler i dag, suckar Högsby-tränaren Fredrik Kling.

Serieledande Sölvesborg kom på besök till Högsby som haft det tungt på sistone och verkligen var i poängbehov. Det såg också bra ut för hemmalaget före paus.

– Vi är riktigt nöjda med den första halvleken, det känns som att vi har bra koll på dem.

– Tyvärr missade Ike Fofanah ett riktigt bra nickläge, där ska det vara mål, säger Fredrik Kling som fick nöja sig med 0-0 i paus.

I den andra halvleken missade Högsby och Ike Fofanah återigen en jättechans, ett friläge efter fint väggspel, men skotte gick utanför.

Små marginaler

– Det är som sagt små marginaler, mål där och det blir en annan match, menar Fredrik Kling.

Istället tog gästerna ledningen och det var en situation som Kling inte var helt nöjd med.

– Mergim Smakolli nickar ihop med en annan spelare och blir liggande, där ska domaren blåsa av för huvudskada tycker jag. Men spelet fortsätter, Sölvesborg kontrar och får frispark som de gör 1-0 på, det var tungt, säger Fredrik Kling.

Anton Olsson gjorde dock 1-1 i den 73:e minuten och då fick matchen liv igen.

Men på en Högsbyhörna misslyckades hemmalaget med att få fast bollen, istället åkte man på en snabb kontring och det var bortaledning med 2-1.

– De är skickliga på att spela sig igenom, men återigen – små marginaler.

Chansade

– Sedan försöker vi gå för en kvittering men då gör de 1-3 istället, det blir så när vi chansar, säger Fredrik Kling.

Högsby svarade ändå för en riktigt bra insats, Kling hyllar kollektivet men ger ett extra plus till pigge målskytten Anton Olsson.

I och med förlusten är Högsby i allra högsta grad indraget i bottenstriden tillsammans med många andra lag. Två omgångar återstår av serien och det blir en spännande avslutning i jakten på nytt kontrakt.

– Vi behöver ta minst fyra och helst sex poäng på de två sista matcherna, det är kniven på strupen nu, avslutar Fredrik Kling.