Två centerpartister från Mönsterås deltar på partistämman

Två centerpartister från Mönsterås deltar på partistämman

2021-09-21 Av av Oskarshamns-Nytt

Annons: Smålandshamnar

MÖNSTERÅS

”På torsdag startar Centerpartiets partistämma. Den här gången samlas ombuden i ”hubbar” för en digital stämma. Ombuden från Kalmar och Blekinge län samlas på hotell Witt i Kalmar”, skriver Centern i ett pressmeddelande på tisdagen.

Anders Johansson och Maria Robertsson. Foto: Centerpartiet

– Det är klart att det är lite tråkigt att inte få träffa partivänner från hela landet som på en riktig stämma – men vi får självklart ta hänsyn till den smittspridningsrisk som finns, säger Anders Johansson, som är ett av ombuden från Mönsterås.

Maria Robertsson, som också är ombud från Mönsterås, berättar att det är ganska länge sedan hon var med på partistämma senast.

”Ett tag sedan”

– Under min tid i CUF var jag med på några stycken men det är ju ett tag sedan nu, skrattar hon.

Maria konstaterar också att det har varit betydligt mera förberedelsearbete inför stämman än vad hon kommer ihåg från sin ungdomstid.

”Alla program och motioner har hanterats i olika kommittéer och det har varit mycket diskussioner”

ANDERS JOHANSSON (C)

Stämmodeltagarna har 600 motioner och tre tunga stämmoprogram att ta ställning till på stämman som pågår mellan torsdag och söndag.

– Alla program och motioner har hanterats i olika kommittéer och det har varit mycket diskussioner, berättar Anders och Maria.

”En stark och grön ekonomi”

Anders har deltagit i kommittén för ”En stark och grön ekonomi med fler företag” medan Maria koncentrerat sig på Integration, migration samt lag och ordning. Dessutom har det varit möten både med distriktet och kretsen för att förankra olika frågor.

Anders ser lite extra fram emot behandlingen av sin egen motion om förbättrade förutsättningar för biogasproduktion men båda framhåller att det har kommit in många bra motioner från länet som de kommer att stödja i debatten.

Grafik: Centerpartiet

Dela gärna artikeln: