Två spelare lämnar             IK Oskarshamn

Två spelare lämnar IK Oskarshamn

2020-04-24 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Det står nu klart att två spelare lämnar IK Oskarshamn.

Det är forwarden Robin Söderqvist och backen Henrik Nilsson som lämnar klubben, skriver IK Oskarshamn på sin hemsida, www.ikoskarshamn.se.

– Det är två riktigt fina killar och hockeyspelare, som på ett bra sätt representerat IK Oskarshamn. Jag och föreningen tackar för deras tid i IK och önskar all lycka i framtiden och karriären, säger general manager Thomas Fröberg till hemsidan.

”En av hjältarna”

”Robin Söderqvist gjorde sina första matcher i IK Oskarshamn när han kom på lån från Frölunda säsongen 2013/2014. 2016/2017 blev han IK-lirare på riktigt och har sedan dess visat Oskarshamnspubliken den sanna meningen med att ”gå till jobbet varje dag”. Han var en av hjältarna som tog klubben upp i SHL. Totalt blev det 216 matcher, 49 poäng, 20 mål och 29 assist för Robin.”

”Henrik Nilsson anslöt till IK Oskarshamn inför den första säsongen i SHL och har även han visat vilken arbetskapacitet man måste lägga ner i Sveriges högsta liga och gick verkligen i bräschen för det hårda jobbet ute på isen. Totalt blev det 49 matcher, 10 poäng, 4 mål och 6 assist för Henrik”, skriver IKO på sin hemsida.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Backen Henrik Nilsson, till vänster. FOTO: PIERRE STJERNFELDT
Dela gärna artikeln: