Tvillingar från Kristdala gör succé i tv-program

Tvillingar från Kristdala gör succé i tv-program

2020-02-20 Av av Peter A Rosén

KRISTDALA/STOCKHOLM

Tvillingarna Erik och Per Karlsson, med rötterna i Kristdala, har så här långt gjort succé i programmet ”Auktionssommar” i Sveriges Television, SVT.

Oskarshamns-Nytt pratar med Erik Karlsson via telefon på torsdagsförmiddagen. Inspelningen av ”Auktionssommar” genomfördes under 2019 – och Kristdalatvillingarna vet förstås hur det gick. Men det kan de givetvis inte gå ut med.

– Det var en jätterolig sommar – så mycket kan jag säga, säger Erik Karlsson.

Tvillingbröderna Karlsson, som föddes 1981, är uppvuxna i Kristdala – men numera bor duon i Stockholm. De jobbar på Scania i Södertälje.

Hur kom det sig att ni hamnade i det här tv-programmet?

– Min brorsas sambo anmälde oss först – men då svarade programredaktionen att vi var tvungna att anmäla oss själva. Och då gjorde vi det. Det lät som en kul grej – i och med att vi alltid har varit intresserade av att gå på auktioner.

– Först blev vi intervjuade via Skype. Redaktionen genomförde ett kunskapstest, för att försäkra sig om att vi faktiskt kan något om detta. Sedan fick vi ett besked om att vi var antagna, berättar Erik Karlsson.

Utrustade med 5000 kronor tävlar två par i varje program om vem som varit bäst på att ropa hem fynden på en bondauktion. Foto: Magnus Liam Karlsson /SVT

När lämnade ni Kristdala?

– Det är ganska länge sedan. Först blev det studier i Linköping – och därefter hamnade vi i Stockholm. Men vi hälsar på hemma i Kristdala på somrarna och jularna. Mamma och flera av våra släktingar bor kvar där.

Vad fastnar ni främst för i auktionssammanhang?

– Möbler och allt som är kopplat till inredning. Vi har åkt runt på många gårdsauktioner genom åren. Det är kul, svarar Erik Karlsson.

Fakta / Auktionssommar på SVT

  • Auktionssommar är ett folkbildande program som spelas in på olika orter i landet.
  • Två tävlande par får 5 000 kr vardera att spendera på en auktion.
  • Paren ska ropa in minst tre och maximalt sju föremål.
  • Experterna Maria Granström och Mats Bergström värderar föremålen och det par som ropat in föremål till högst sammanlagda värde vinner.
  • Programledare är Sofia Rågenklint.

Erik och Per Karlsson deltar i avsnitt 5 som du kan se på SVT Play:

Sofia Rågenklint leder Auktionssommar. Foto: Magnus Liam Karlsson /SVT

Foto: Maja Forsberg / SVT

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn