Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Tvillingarna från Kristdala tog hem guldet i Auktionssommar i SVT

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

KRISTDALA

Tvillingarna Erik och Per Karlsson, med rötterna i Kristdala, vann guldklubborna. De korades på tisdagskvällen till landets bästa auktionsduo i Sveriges Televisions program ”Auktionssommar”.

Erik Karlsson skriver så här via sms till vår tidning strax efter finalprogrammet:

”Det känns fantastiskt kul att återuppleva sommaren igen. Att äntligen kunna prata fritt om det man upplevt, utan att tänka på vad man säger.”

Hur firar ni?

”Det måste vi göra med bubbel.”

Har ni redan fått många grattis-sms?

”Det flödar in gratulationer”, skriver Erik Karlsson.

Tvillingbröderna Karlsson, som föddes 1981, är uppvuxna i Kristdala – men numera bor duon i Stockholm. De jobbar på Scania i Södertälje.

Hur kom det sig att ni hamnade i det här tv-programmet?

– Min brorsas sambo anmälde oss först – men då svarade programredaktionen att vi var tvungna att anmäla oss själva. Och då gjorde vi det. Det lät som en kul grej – i och med att vi alltid har varit intresserade av att gå på auktioner.

– Först blev vi intervjuade via Skype. Redaktionen genomförde ett kunskapstest, för att försäkra sig om att vi faktiskt kan något om detta. Sedan fick vi ett besked om att vi var antagna, berättar Erik Karlsson.

När lämnade ni Kristdala?

– Det är ganska länge sedan. Först blev det studier i Linköping – och därefter hamnade vi i Stockholm. Men vi hälsar på hemma i Kristdala på somrarna och jularna. Mamma och flera av våra släktingar bor kvar där.

Vad fastnar ni främst för i auktionssammanhang?

– Möbler och allt som är kopplat till inredning. Vi har åkt runt på många gårdsauktioner genom åren. Det är kul, svarar Erik Karlsson.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Tvillingarna Karlsson, från Kristdala, korades till Sveriges bästa auktionsduo i SVT-programmet ”Auktionssommar”.
FOTO: MAJA FORSBERG / SVT
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS