INNEBANDY
Div 1 Ö Götaland

Bergs IK – Craftstadens IBK 6-5 (1-1, 2-3, 3-1)

Mål CIBK: Simon Zetterling 2, Albin Rudin, Gustav Hagman, Tobias Roth

Craftstadens herrar förlorade premiären mot Bergs IK i Ljungsbro med 6-5 (1-1, 2-3, 3-1).
-Det var jämnt hela vägen, men vi måste vara lite mer noggranna, säger CIBK-tränaren Thommie Erlandsson.

CIBK:s herrlag är inne i en ombyggnadsfas efter degraderingen från allsvenskan i våras.’
-Halva laget är nytt, det är många unga killar – det gäller att lära känna varandra och att all hittar sina roller, det tar lite tid, säger Thommie Erlandsson.
Matchen mot Bergs IK blev en tuff och tät historia, lagen följdes åt och inget lag ledde med mer än en bolls marginal.
-Det var en jämn tillställning, men det kändes som om de var lite mer taggade än oss. Vi missar lite för mycket i markeringsspelet.
Ändå hade CIBK ledningen med 4-3 inför sista perioden, men hemmalaget vände till 5-4. Trots att CIBK fick in en kvittering med tio minuter kvar hjälpte det föga då Berg satte 6-5 bara 25 sekunder senare. Några fler mål blev det inte.
-Vi slarvade lite i en del lägen och då blev vi straffade, de fick lite för enkla mål. Samtidigt måste vi lära oss att vara mer noggranna i allt vi gör.
-Edin Omanovic var bra i kassen, han svarade för flera bra parader, Simon Zetterling styr och ställer och visar hur nyttig han kommer att bli för oss. Sedan gjorde Albin Brundin, född 2003 en riktigt bra match, han svarade dessutom för ett mål, berömmer Thommie Erlandsson.

Nästa lördag har Craftstaden hemmapremiär när man tar emot FBC Nyköping.