Uffe Eriksson fick både segerpokal och segerkyss

Uffe Eriksson fick både segerpokal och segerkyss

2020-09-26 Av av Conny Blomander

OSKARSHAMN

Lånad bil. Trasig drivaxel i andra omgången och som betydde allt eller inget i den tredje och sista omgången.
Uffe Eriksson, Oskarshamns RRC, grejade det och är nybliven mästare i Bilcross-SM.

Uffe Eriksson. Ann-Heléne Svensson


Ännu en prestigefylld guldpokal som hamnar i Uffes gedigna samling.
Idag kördes den sjätte och sista deltävlingen i Billcross-SM, en tävling där Uffe Eriksson har varit bland de tre bästa hela serien. De sista omgångarna har Uffe varit i ledning.
Förutsättningar för Uffe var att komma som sämst femma i superfinalen – A-finalen – för att bärga totalsegern och guldpokalen
Anledningen att Uffe körde med en lånad bil idag var att han blev av med bilen i förra tävlingen, den 22 augusti.
Uffe har inte haft tid att bygga ihop en ny Saab, även om han har ett gäng gamla Saabar hemma som väntar på att bli ombyggda.
Uffe Eriksson började med att köra hem tredje bästa tid i första omgången.
I den andra omgången gick en drivaxel av och Uffe fick självklart en mycket dålig tid. Men med hjälp av sina klubbkamrater i ORRC så bytte Uffe drivaxel.
I den tredje och sista omgången kom Uffe iväg bra och körde som vanligt mycket smart och var snabbt uppe i ledning. Tidsmässigt körde Uffe hem andra bästa tiden och var klar för superfinalen.
Uffe Eriksson blev klar mästare redan efter första varvet då Jimmy Svedberg, Vallentuna, fick stopp efter en kubbning med just Uffe Eriksson i utgången på kurvan till startrakan.
Sammantaget gjorde Uffe aldrig mer än att fullfölja de sex varven i finalen. Och när Jimmy var borta visste Uffe att totalsegern var klar. Vilka som blev tvåa och trea är ännu inte framräknat. Men troligtvis. Oskarshamns-Nytt återkommer med den kompletta listan när allt är färdigräknat.
Att Uffe ”bara” slutade femma i själva deltävlingen var väldigt mycket sekundärt. Det viktigaste var att vinna totalt.
Grattis till Tobbe Svärd, Skebobruk, som vann superfinalen.
Henrik Göransson hade en bra dag och gick till direkt till C-finalen och där han slutade femma.
I B-finalen blev Toteboexpressen, Timmo Helgesson, Vimmerby fullt bortkörd i sista kröken innan startrakan. Timmo låg trea och blev påkörd i bakfronten och uppkörd i räcket av Jonas W Dahl Andersen, Dybvad. Hur Dybvad kunde klara sig med bara en varning är mycket konstigt. Timmo fick nöja sig med femteplatsen.
Patrik Palle Ekman hade otur i semifinalen. Patrik hade avverkat alsternativspåret redan på första varvet och på sista varvet hade han full fart på raksträckan förbi alternativspåret, där ettan och tvåan var inne och kom ut precis före Patrik. Bakom Patrik låg Micke Lernerud, Västerhaninge, som valde att köra på Palle i bakkanten och peta av Patrik från banan istället för att försöka köra om. Det såg både fult och onödigt ut. Micke fick självklart svartflagg, men det var en dålig tröst för Palle Ekman.
Hade Patrik fått köra så är sannolikheten stor att han hade passerat tvåan och gått till minst D-finalen.
Resultat finalerna: http://bilcross.se/images/final.pdf

TEXT

Conny Blomander
conny@oskarshamns-nytt.se

Segerkyssen fick Uffe Eriksson av sambon Sandra Wernersson. Foto: Ann-Heléne Svensson

Dela gärna artikeln: