Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

UNDERSKÖTERSKA I OSKARSHAMNS KOMMUN: ”Det är rena rama förnedringen”

ANNONS

OSKARSHAMN

En undersköterska kontaktar ON och berättar att hon för ett antal år sedan valde att sluta arbeta för Oskarshamns kommun på grund av att hon var utarbetad.

– Jag gick hem för att jag inte längre orkade med jobbet. Nu, när jag mår bättre, så är jag inte välkommen tillbaka. Jag får allt som oftast inte ens något svar på mina jobbansökningar, säger undersköterskan.

– Efter vad jag har hört så finns det en lista i stadshuset, med namnen på dem som har valt att sluta av olika anledningar. De är inte välkomna tillbaka, trots att det kan ha gått mellan åtta och 15 år sedan de slutade. Det är fruktansvärt.

– Jag tänkte att jag skulle hoppa in och vikariera på timmar – men det är rena rama förnedringen. Ofta bryr de sig inte ens om att svara på mejlen. Det är obehagligt. Jag har varit i kontakt med mellanchefer och berättat att jag har utbildningen som efterfrågas, men de säger att jag måste ringa till bemanningen. Och där tar det stopp. Där sitter de med sin lista. Antingen svarar de inte, eller så säger de att det redan är tillsatt – trots att man vet att det finns massor med jobb ute. Det är inte konstigt att det fattas folk inom omsorgen och vården. Jag undrar verkligen vad det handlar om egentligen? Jag har ju rätt utbildning.

Har flera personer utsatts för detta?

– Ja, säger undersköterskan, som berättar att hon har varit både utbränd och sjukskriven.

Du valde själv att sluta?

– Ja – och jag vet flera som har gjort det, på grund av ohälsa. Det är vanligtvis de som vill lite för mycket som blir utarbetade. Vi vill göra rätt och vi vill göra lite till.

– Och nu, när det saknas folk, tar kommunen in outbildad personal samtidigt som man säger nej till undersköterskor som har slutat och som nu vill komma tillbaka.

– Det finns faktiskt flera undersköterskor som jobbar i Västerviks kommun i stället – de har tröttnat på Oskarshamns kommun. Den enda politikern som vågar tycka något och göra något i den här kommunen, det är oppositionsrådet Leif Axelsson (SD). De andra politikerna håller bara varandra om ryggen – det är de höga arvodena som styr dem. Det är vidrigt. Ett av kommunalråden i majoriteten borde plockas bort.

Är det bättre i Västerviks kommun?

– Ja, de som pendlar dit säger att det är trevligt, berättar undersköterskan.

ON kontaktar Cecilia Wahlström, socialchef i Oskarshamns kommun, via e-post.

”Socialförvaltningen har inga särskilda listor eller register över personer som har slutat sin anställning. När någon söker arbete hos oss görs en bedömning av personens kompetens och lämplighet. Tidigare erfarenheter kan vara en del i bedömningen. Självklart ska alla som söker arbete få en återkoppling på sin ansökan”, skriver hon.

Genrebild: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS