Ung back återvänder till IK Oskarshamn

Ung back återvänder till IK Oskarshamn

2021-05-07 0 av Oskarshamns-NyttOSKARSHAMN

Den 21-årige backen Lukas Pilö är tillbaka i IK Oskarshamn.

Han var utlånad till IKO under säsongen 2018/2019 (åtta assistpoäng på totalt 31 matcher) och var därmed med på resan till SHL.

Nu har han skrivit på ett tvåårskontrakt med Oskarshamn.

”Mer rutin”

– Jag har fått mer rutin på seniornivå sedan sist jag var i Oskarshamn, men i grund och botten är jag samma spelare, men mer utvecklad. Jag har jobbat på min skridskoåkning och mitt hockeytänk. Jag känner att jag blivit en bättre version av mig själv, säger Lukas Pilö till IKO:s hemsida.

Under den senaste säsongen avverkade han 30 grundserie- och tre slutspelsmatcher i Örebro HK (ett mål och fem målgivande passningar).

Född i Eskilstuna

Han var även utlånad till Brynäs (en assistpoäng på fem matcher) och BIK Karlskoga i allsvenskan (fem mål och tre målgivande passningar på elva grundseriematcher och ett mål och tre målgivande passningar på fyra slutspelsmatcher).

Lukas Pilö är högerfattad och – enligt eliteprospects.com – 186 centimeter lång och 84 kilo tung.

Han är född i Eskilstuna och Åker/Strängnäs HC är moderklubben.

FOTO: FREEPIK