Uppgifter till ON: Minst ett coronafall inom äldreomsorgen i Oskarshamn

2020-06-23 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMN

Enligt källor till Oskarshamns-Nytt finns det minst ett bekräftat coronafall, en person i personalstyrkan, inom äldreomsorgen i Oskarshamn.

– Jag kan inte bekräfta det här och nu. Det här är helt nytt för mig. Jag fick information på förmiddagen. Jag känner inte till detaljerna i ärendet och kan därför inte uttala mig i nuläget, säger länets smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin till vår tidning på en pressträff på tisdagen.

Men du förnekar inte att det finns ett bekräftat fall med koppling till äldreomsorgen i Oskarshamns kommun?

– Nej, svarar Lisa Labbé Sandelin.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Lisa Labbé Sandelin är smittskyddsläkare i Kalmar län.
FOTO: FREEPIK / REGION KALMAR LÄN