Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Uppmaning: Använd inte åvatten för att bevattna fält, fotbollsplaner, gräsmattor och rabatter

ANNONS

LÄNET

”En nederbördsfattig period har börjat påverka djur- och växtlivet i länets åar. Det är inte tillåtet att använda åvatten för bevattning när det finns risk för skada på miljön. Länsstyrelsen bedömer att det vatten som fortfarande rinner fram behövs för att växt- och djurlivet i vattendragen ska klara sig. Använd inte åvatten för att vattna fält, fotbollsplaner, gräsmattor och rabatter med mera. Uppmaningen gäller hela länet och den gäller tills vidare”, skriver länsstyrelsen i Kalmar län i ett pressmeddelande på onsdagen.

”Det är inte tillåtet att pumpa upp vatten ur ett vattendrag när det finns risk för skada på naturmiljön. Vid dagens låga vattenföring kan varje större vattenuttag orsaka skada, men även summan av många små uttag kan skada växt- och djurlivet i åarna.”

”För den som har tillstånd att ta ut vatten gäller de villkor som anges i tillståndet och Länsstyrelsen är tillsynsmyndighet. När det gäller vatten från kommunala ledningsnät är det respektive kommun som bestämmer vad som gäller”, skriver länsstyrelsen.

Länsstyrelsens hemsida finns mer information om reglerna kring vattenuttag.

Genrebild: Freepik

Montage: Oskarshamns-Nytt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS