Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Uppmaning till ovaccinerade ungdomar i länet: ”Boka en tid”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Nästan 8 av 10 länsbor över 18 år fått sin första dos vaccin eller bokat en tid för sin första dos”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande på fredagen.

”Totalt har 157 050 personer eller 79,2 procent av den vuxna befolkningen över 18 år i Kalmar län fått en första dos. 107 233 eller 54,3 procent har också fått en andra dos. Det framgår av fredagens statistik.”

”Det är glädjande att så många vaccinerats i länet”

MARIE RAGNARSSON, VACCINSAMORDNARE I REGION KALMAR LÄN

– Det är glädjande att så många vaccinerats i länet, men fortsatt finns det många ovaccinerade unga och uppmaningen till dem är att boka en tid för vaccination. Det viktigaste man kan göra i sommar är att vaccinera sig, säger Marie Ragnarsson, vaccinsamordnare.

”Pandemin är inte över”

”Fortfarande finns det personer, främst i de yngre åldersgrupperna, som inte bokat en tid. Det är något färre unga män än unga kvinnor som är ovaccinerade. Pandemin är inte över och även om smittspridningen fortsatt är låg har antalet smittade ökat något senaste veckan”, skriver regionen.

”Från och med nästa vecka kommer länets 16- och 17-åringar (födda mellan 2005 och 2003) att erbjudas möjligheten att boka tid för vaccination. Tidigt i veckan kommer ett brev i brevlådan till vårdnadshavare med mer information om erbjudandet. För att vaccination ska kunna genomföras krävs samtycke från båda vårdnadshavarna. I undantagsfall kan en mognadsbedömning göras för att ungdomen ska få vaccinera sig utan samtycke från föräldrarna.”

276 201 vaccindoser

”Totalt har 276 201 vaccindoser delats ut i Kalmar län sedan vaccinationerna mot covid-19 startade i slutet av december förra året, inkluderat de som är skrivna i andra län.”

”I samtliga åldersgrupper över 60 år har 90 procent eller fler fått en första dos eller är inbokade för vaccination. För gruppen 50-59 år rör det sig om 84 procent och för 40-49-åringar 76,2 procent. I gruppen 30-39 år har 67 procent antingen vaccinerat sig eller bokat tid och för 18-29-åringar rör det sig om 58 procent.”

”Av Folkhälsomyndighetens senaste veckouppdatering som sträcker sig fram till och med den 22 juli hade 79,9 procent av den vuxna befolkningen över 18 år i länet då fått en första dos mot 73,6 procent för hela riket. 53,3 procent i länet hade också fått sin andra vaccinspruta, motsvarande siffra för hela landet var 46,6 procent”, skriver regionen.

Foto: Region Kalmar län

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS