Utvisning förstörde poängchansen för Rödsle BK

GUNNEBO/OSKARSHAMN

Rödsle BK fick inte med sig några poäng från Gunnebo utan föll med 1-5 (0-2).

Vi åker på en utvisning i andra halvlek och efter det rinner det iväg, säger Rödsletränaren Johan Wigren.

Det är tufft att åka till Gunnebo och ta poäng. Hemmalaget är storväxta och spelar en fysisk fotboll.

– Första halvlek är ganska jämn tycker jag, visst har de väl lite mer av spelet, men vi gör det okej. De är tunga att möta och spelar mycket långbollar, säger Johan Wigren.

”Två skitmål”

– Tyvärr så släpper vi in två skitmål efter inkast där vi inte riktigt är med, det var väldigt onödigt.

Det var alltså 2-0 till Gunnebo i paus, men Rödsle lyckade reducera via en straff i 61:a minuten. David Bergkvist var säker från elva meter.

Sedan blev det inte roligare för Rödsle. I den 65:e minuten åkte man på en utvisning och en kvart senare stod det 5-1 på tavlan, ett resultat som stod sig tiden ut.

”Kunde blivit mer”

– Vi var lite på gång efter reduceringen, men utvisningen är korrekt dömd, det är inget att säga om. Efter den så hade vi inget att hämta, det kunde faktiskt blivit mer än 5-1, avslutar Johan Wigren.

För Rödsle, som ligger sjua i tabellen, återstår två matcher. Först möter man Överum på bortaplan innan man avslutar säsongen på hemmaplan mot serieledande Ankarsrum.