Vaccination mot covid-19: Nu kan alla över 18 år ta en fjärde dos

Vaccination mot covid-19: Nu kan alla över 18 år ta en fjärde dos

2022-09-23 Av av Oskarshamns-Nytt

Annons: Nationaldagen 6 juni

LÄNET

”Region Kalmar län öppnar i dag bokning av vaccination mot covid-19 så att alla över 18 år kan ta en fjärde dos.”

Det skriver regionen i ett pressmeddelande på fredagen.

”Precis som tidigare går man in på 1177.se för att boka sig vid någon av hälsocentralerna eller de privata mottagningarna inom Hälsoval Kalmar län.”

”Det innebär att det nu finns möjlighet för 12-17-åringar att ta två doser vaccin, från 18 år erbjuds en tredje och fjärde dos och har man fyllt 65 år eller tillhör en riskgrupp erbjuds också en femte dos för att stärka skyddet mot allvarlig sjukdom eller död i covid-19. I samtliga fall gäller att det ska ha gått fyra månader sedan föregående vaccination. De som är över 12 år och ännu inte tagit någon dos är också välkomna att boka tid”, skriver regionen.

”För att öka tillgängligheten kommer det också att bli drop-in-vaccinationer utan bokning under oktober månad vid utvalda platser i Kalmar län. Starten sker lördagen den 1 oktober då en vaccinationsbuss kommer att finnas i Borgholm utanför Ica Supermarket klockan 9–12. Senare samma dag finns vaccinationsbussen vid City Gross vid Hansa city i Kalmar klockan 14-18. Det är företaget Idoc som på uppdrag av Region Kalmar län står för drop-in-vaccinationerna. I varje kommun i länet kommer vaccinationsbussen att finnas under två dagar i oktober på en central plats. Hela listan med tider finns på 1177.se”, skriver regionen.

Foto: Region Kalmar län

Dela gärna artikeln med dina vänner: