”Vaccinationen mot covid är det viktigaste verktyget vi har för att bekämpa pandemin”

”Vaccinationen mot covid är det viktigaste verktyget vi har för att bekämpa pandemin”

2022-01-19 Av av Oskarshamns-Nytt

LÄNET

”Kalmar är den region i Sverige där störst andel invånare över 18 år har fått tre vaccindoser mot covid-19. Hela 45 procent av invånarna i regionen har fått tre doser och ytterligare 15 procent har en bokad tid. Det kan jämföras med 35 procent i hela landet eller 26 procent i Stockholm”, skriver Länsunionen – regionens majoritetspartier Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna – i ett pressmeddelande.

– Vi vet med oss sedan tidigare att invånarna i Kalmar län har det högsta förtroendet i landet för vården. Det här är ytterligare ett kvitto på hälsocentralernas och medarbetarnas mycket goda arbete. Det visar också på att våra invånare tar pandemin på största allvar, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande. 

– Vaccinationen mot covid är det viktigaste verktyget vi har för att bekämpa pandemin. Det är vår biljett till en mer normal tillvaro. Därför är det mycket bra att vi i Region Kalmar län ligger långt fram med vaccinationen. Medarbetarnas insatser för att skyndsamt men tryggt vaccinera befolkningen kan inte nog hyllas, menar Emmy Ahlstedt (C), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

– Under pandemins gång har medarbetarna och ledningen arbetat på alla tänkbara fronter för att göra vaccinationen så tillgänglig som möjligt. Det handlar bland annat om vaccinationsbuss och drop-in vaccinationer. Det ihärdiga arbetet har gjort att vår region nu ligger i topp, säger Johanna Wyckman (L), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård.

Arkivfoto: Region Kalmar län

Dela gärna artikeln: