Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Vaccinet mot säsongsinfluensan börjar ta slut i länet

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

På två veckor har drygt 28 000 person vaccinerat sig mot säsongsinfluensan i Kalmar län och nu börjar vaccinet ta slut på en del hälsocentraler.

Trycket för att vaccinera sig bland de över 65 år och i olika riskgrupper har varit stort sedan vaccinationerna startade den 3 november. Det har inneburit att en del hälsocentraler nu börjar få slut på vaccin. Totalt finns drygt 1 900 doser kvar ute på hälsocentralerna i länet.

Utifrån den nationella prioriteringsordningen där riskgrupperna i första hand ska få influensavaccination pausas därför tillfälligt vaccinationen av vård- och omsorgspersonal inom Region Kalmar län.

”Det är glädjande att så många har insett betydelsen av att ta influensavaccinet”

MATHIAS LANDERDAHL, LÄKEMEDELSCHEF

– Det är glädjande att så många har insett betydelsen av att ta influensavaccinet. För att säkra att alla i riskgrupp som mest behöver influensavaccin får sin spruta så får vård- och omsorgspersonal stå tillbaka i det här läget, säger Mathias Landerdahl, läkemedelschef.

De som tillhör riskgrupp eller är 65 år och äldre uppmanas nu att boka in sin tid för vaccination mot säsongsinfluensan om de inte redan gjort det. Ytterligare 1 500 doser levereras till Kalmar län i början av december. Det rör sig om en tilläggsupphandling.

När man har säkrat att alla ur riskgrupp fått chansen att vaccinera sig kommer man i första hand åter öppna möjligheten till influensavaccination för personal inom vård- och omsorg. Sist ut att vaccineras är allmänheten, som kommer att erbjudas vaccination utifrån tillgång.

Förra säsongen var det drygt 37 000 personer i länet som vaccinerade sig fram till den 1 mars.

FOTO

REGION KALMAR LÄN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS