Väldigt målrikt när Oskarshamns AIK äntligen fick vinna igen: Uddamålsseger hemma mot Åtvidabergs FF

Ettan Södra

Oskarshamns AIK – Åtvidabergs FF 4–3 (2–0)

Mål, OAIK: Zakaria Sawo 2, Filip Jägerbrink och Marcus Abina Korang.

Oskarshamns AIK ledde med 2–0 i paus.

Bottenkollegan Åtvidabergs FF reste sig och kvitterade till 2–2 i andra halvlek.

Gästerna var dessutom nära att ta ledningen.

Men i stället gjorde Marcus Abina Korang 3–2 till OAIK i den 69:e minuten. Sedan gjorde Zakaria Sawo 4–2 i den 86:e minuten. Och Åtvidaberg reducerade till 4–3 ett par minuter senare.

Det var förstås nervöst i slutet, men det fick räcka med sju mål.

Efter tre förluster i följd i Ettan Södra fick Oskarshamn äntligen vinna igen.

En mycket viktig seger, förstås, med nye tränaren Emin Nouri vid rodret (det var hans andra match som huvudtränare i OAIK).

– En riktig cowboymatch mellan två bottenlag som är i stort poängbehov. Då blir resultat viktigare än prestation – och det såg vi kanske i slutet, sa OAIK:s Filip Jägerbrink till Sport–Expressen.

Det var han som öppnade målkontot denna varma sommarkväll.

– Det har varit en tung vår för hela laget. Vi har absolut spelat bra fotboll stundtals – men vi har inte fått det att stämma. Det är en lättnad, och väldigt skönt, att få avsluta vårsäsongen med tre poäng. Jag tycker att vi ville lite mer i kväll – och ärligt talat så tycker jag att vi är bättre än Åtvidaberg, sa Filip Jägerbrink till Sport-Expressen.

– Vi ska klättra i tabellen – det är inget snack om det, svarade han när Sport-Expressen frågade hur han ser på höstsäsongen.