Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

VALET 2022: Här är Kristdemokraternas toppkandidater på fullmäktigelistan i Högsby kommun

ANNONS

HÖGSBY KOMMUN

På torsdagen presenterade Kristdemokraterna i Högsby kommun sina toppkandidater på fullmäktigelistan inför kommunvalet i höst.

Här är de:

  1. Lars Elmborg, ordföranden i Högsby Bostads AB, som säger att han vill fortsätta att bygga attraktiva bostäder. Under hans tid som ordförande i bostadsbolaget har man bland annat byggt totalt tolv markbostäder på Balders väg och Lantmätaregatan i Högsby. ”I gamla skolan, som vissa ville riva, har det blivit fem fina lägenheter”, konstaterar han. Lars Elmborg värnar om företagen och företagarna. Fler jobb i kommunen är huvudmålsättningen.
  2. Marcus Carlsson, som vill satsa på unga barnfamiljer så fler flyttar till kommunen. Han vill också satsa på en aktiv fritid och bygga ny sporthall som går att kombinera med fritidsgård och café.
  3. Heléne Danielsson, som har skolan som hjärtefråga. ”Kvalitet är viktigt. Skolan ska skapa förutsättningar för varje barn och ungdom, ingen ska hållas tillbaka, ingen lämnas efter och kunskap ska vara i fokus. Ordning och reda ger lugn och ro! Med fler inflyttade familjer kan skolorna fyllas”, säger hon.
  4. Carl-Wiktor Svensson, som satsar på att komma in i riksdagen och som vill att fler ska kunna leva och bo på landsbygden. Skogsbruket är en hjärtefråga. ”Mitt främsta mål är att nå riksdagen och att byta ut den här landsbygdsfientliga regeringen. Högsby behöver bättre förutsättningar och jag vill göra glesbygdskommuner mer attraktiva och lönsamma. Mer frihet under ansvar skulle skapa mer företagsamhet och en större förståelse för varifrån mat och plankor kommer. Tror att det behövs både i riksdagen och Rosenbad. Mindre socialism och mer borgerlighet kort sagt”. säger Carl-Wiktor Svensson. ”Skulle jag inte nå riksdagen och i stället få förtroendet att bli exempelvis kommunalråd så skulle mitt huvudsakliga engagemang vara att skapa bättre förutsättningar för mer sysselsättning i Högsby. En högre sysselsättning skapar en ekonomi i balans och gör att vi har råd att utveckla vår kommunala välfärd – såsom skola och omsorg”, tillägger han.

Foto: Kristdemokraterna.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS