Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

VALLÖFTE: Så vill Socialdemokraterna satsa på busstrafiken i Figeholm

ANNONS

FIGEHOLM

På måndagseftermiddagen presenterade Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun två nya vallöften vid busshållplatsen i centrala Figeholm.

Satsningarna är givetvis kopplade till Figeholm.

Kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S) och Mona Tegel, partimedlem som bor i Figeholm, berättade att partiet under den senaste tiden har varit ute och knackat dörr i samhället.

Mona Tegel (S) och Andreas Erlandsson (S). Foto: Peter A Rosén

– Två önskemål har framkommit. Det första handlar om att Bredviken ska få ett hopptorn igen. Det togs bort på grund av att det var för grunt – och i vårt vallöfte säger vi att vi ska muddra och se till att hopptornet kommer på plats. Eventuellt behöver det förlängas en bit och komma lite längre ut, sa Andreas Erlandsson.

Andreas Erlandsson (S)
Andreas Erlandsson (S). Foto: Peter A Rosén

– Ja, det var många som pratade om detta. Att det här var ungdomarnas mötesplats – och de var så besvikna över att hopptornet försvann. Det är jättebra att vi nu kan gå fram med det här vallöftet, sa Mona Tegel.

Mona Tegel (S). Foto: Peter A Rosén

Det andra vallöftet handlar om busstrafiken.

– Det är också ett jättestort samtalsämne. Vi har fått fler turer på dagarna – men vi saknar turer på helger och sena kvällar. Jag har själv blivit utsatt två gånger, då jag var tvungen att lämna en bioföreställning och en teaterföreställning i Oskarshamn för att hinna med sista bussen hem, berättade Mona Tegel.

”Vi vill att kommunen går in och köper tilläggstrafik på kvällar och helger under en försöksperiod – för att se om underlaget finns”

ANDREAS ERLANDSSON (S), KOMMUNSTYRELSENS ORDFÖRANDE I OSKARSHAMNS KOMMUN

– Vi vill att kommunen går in och köper tilläggstrafik på kvällar och helger under en försöksperiod – för att se om underlaget finns. Just för att underlätta för bio- och teaterbesökare och ungdomar som tränar inom olika idrotter i Oskarshamn, exempelvis, förklarade Andreas Erlandsson.

– Kommunen får lägga in en tilläggsbeställning under ett år, för att se om underlaget finns. Finns det ett reellt underlag som uppfyller de kriterier som finns i trafikförsörjningsplanen som KLT har, så är det tänkt att det ska röra sig om en permanent buss, som går in i KLT:s ordinarie trafik, tillade han.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS