Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

VALLÖFTET: Socialdemokraterna i Kalmar län vill slopa patientavgifterna för alla över 65 år

ANNONS

LÄNET

Socialdemokraterna i Region Kalmar län vill ta bort patientavgifterna för alla över 65 år.

Det berättade partiet på måndagen.

– Vi var först i landet med att slopa patientavgifterna för personer över 85 år. Det var något som hela landets sedan tog efter. Nu flyttar vi fram positionerna ännu mer. Det känns mycket glädjande att idag kunna berätta att; med en röst på Socialdemokraterna i Region Kalmar län kommer vi att slopa patientavgifterna för alla över 65, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande.

Angelica Katsanidou (S). Arkivfoto: Peter A Rosén

– Vi vill inte att människors behov av hjälp och stöd i livet ska vara avhängigt på deras ekonomi. Vi socialdemokrater är tydliga: Plånbokens tjocklek ska inte stå i vägen för dina vårdbehov, säger Mattias Adolfson (S), regionråd.

Mattias Adolfson (S). Arkivfoto: Peter A Rosén

”Vi socialdemokrater anser att de som arbetat ett helt yrkesliv, eller ännu arbetar, och byggt vårt land har rätt till en trygg ålderdom”

PETER WRETLUND (S), REGIONRÅD

De slopade patientavgifterna för personer över 85 har inneburit minskade kostnader på upp till 1 200 kronor per år för många pensionärer.

”Dyr avgift”

– Trots högkostnadsskydd är det så att patientavgifterna kan för många äldre bli en dyr avgift, särskilt för dem som frekvent besöker sin hälsocentral. Vi socialdemokrater vill att du som är äldre ska kunna söka vård i ett tidigt skede för att förebygga svårare besvär och leva ett friskt liv på dina villkor, säger Yvonne Hagberg (S), regionråd.

Yvonne Hagberg, politiker, socialdemokrat
Yvonne Hagberg (S). Arkivfoto: Peter A Rosén

– Vi socialdemokrater anser att de som arbetat ett helt yrkesliv, eller ännu arbetar, och byggt vårt land har rätt till en trygg ålderdom. Deras hälsa ska inte vara en plånboksfråga. En röst på oss och vi kommer slopa patientavgifter för personer över 65, säger Peter Wretlund (S), regionråd.

Peter Wretlund, politiker, socialdemokrat.
Peter Wretlund (S). Arkivfoto: Peter A Rosén

Foto: Socialdemokraterna (översta bilden)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS