”Väntetiderna på länets akutmottagningar riskerar att öka”

”Väntetiderna på länets akutmottagningar riskerar att öka”

2021-07-22 Av av Oskarshamns-Nytt

LÄNET

”Väntetiderna på länets akutmottagningar riskerar att öka eftersom allt fler åker direkt dit utan att ha akuta sjukdomstillstånd”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande på torsdagen.

”De senaste dagarna har det varit ett högt tryck på akutmottagningen på Länssjukhuset i Kalmar, då allt fler åker direkt dit utan att de egentligen är i behov av det.”

– Det är inte alla som kommer som behöver akut vård och det gör att väntetiderna för dem som verkligen behöver oss riskerar att öka, säger hälso- och sjukvårdsdirektören Johan Rosenqvist.

”Minska risken att smitta andra”

”Om du bor i eller besöker Kalmar län i sommar och behöver vård finns det på www.1177.se information om hälsa och vård, kontaktuppgifter till vården, tips kring egenvård och personliga e-tjänster. Här finns också en symptomguide, som ger möjlighet för personer att själva bedöma sitt sjukdomstillstånd”, skriver regionen.

”Den som behöver ytterligare råd eller stöd kan ringa 1177 Vårdguiden på telefon. Den som behöver söka vård (och det inte är akut) ska ringa först och inte åka direkt till en hälsocentral. Det är speciellt viktigt nu för att minska risken att smitta andra med anledning av covid-19″, påpekar regionen.

Foto: Region Kalmar län

Dela gärna artikeln: