”Var och en måste ta sitt ansvar”

”Var och en måste ta sitt ansvar”

2020-11-10 Av av Peter A Rosén

LÄNET

”Folkhälsomyndigheten har idag efter samråd med smittskyddsläkaren i Region Kalmar län beslutat om extra åtgärder med anledning av covid-19. Lokala allmänna råd införs i länet för att begränsa smittspridningen. Råden innebär en uppmaning till allmänheten att inte vistas i inomhusmiljöer där människor samlas, att avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar samt att undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med”, skriver den politiska ledningen i länet, den så kallade Länsunionen, i ett pressmeddelande på tisdagen.

Länsunionens gruppledare kommenterar beslutet:

– Smittspridningen och antalet patienter som behöver sjukhusvård ökar. Jag vill därför markera allvaret. Var och en måste ta sitt ansvar för att skydda sina medmänniskor och minska belastningen på sjukvården. Jag uppmanar befolkningen att noggrant följa rekommendationerna, säger Angelica Katsanidou (S), regionstyrelsens ordförande.

Angelica Katsanidou (S). FOTO: PETER A ROSÉN

– Nu måste vi tillsammans göra en gemensam insats för att bryta den ökade smittspridningen. Det är nödvändigt att alla ändrar sitt beteende och undviker att träffa andra människor i största möjliga mån. Vi måste fördröja smittspridningen och minska antalet som blir sjuka samtidigt, säger Christer Jonsson (C), regionråd.

Johanna Wyckman (L). FOTO: PETER A ROSÉN

– Under den senaste veckan har antalet personer som fått diagnosen covid-19 ökat kraftigt. Därför krävs det nu extra åtgärder utöver Folkhälsomyndigheten föreskrifter och allmänna råd. Vi måste se till att ytterligare minska trängsel och att antalet kontakter mellan människor minimeras, säger Johanna Wyckman (L), regionråd. 

TEXT

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

Dela gärna artikeln: