Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Varför anlita en flyttfirma i Stockholm?

ANNONS

BOENDE

Är det så att du står inför en flytt? Det finns ju en hel del att tänka på då samt att det är en process som många upplever är jobbig. Dock kan du med förberedelser och planering slippa stressa samt även spara pengar. Ett smart drag kan vara att anlita en flyttfirma i Stockholm.

En del tänker att det är dyrt, men jämför du det med att hyra flyttbil och den tid du lägger på flytten så är det helt klart värt det. Fördelen med en flyttfirma är ju att de är proffs på vad de gör. Flytten går att genomföra på bara ett par timmar utan att du behöver lyfta ett finger om du inte vill.

Passa på att rensa ut

En flytt kan ta tid och det kan vara mycket som ska packas. Oftast brukar man säga att det kan vara bra att börja runt 2 veckor före själva flyttdagen. En bra sak att göra före du flyttar, det är att rensa ut bland alla dina saker. Det blir ju då bra mycket mindre att packa ner och packa upp. Du kan göra flera högar, en för att spara och ta med, en för att slänga, en för att skänka bort och en för att sälja av.

Se även till att skaffa en massa kartonger att packa i sedan. Det går alltid åt fler än vad du tror. Du bör märka upp dem med vad det är i, eller vilket rum de hör till.

Säga upp och teckna nya avtal

Utöver att du ska packa ner hela ditt bohag, så finns det en del annat du bör se till att göra. Bland annat ska du säga upp och teckna nya avtal. Bland annat bör du kolla med ditt elbolag om det är ett måste att säga upp elavtalet och teckna nytt eller om det går att flytta med. du ska även kolla samma sak med bredband, internet och telefon.

Du ska också se till att flytta med eller teckna ny hemförsäkring. Se till så att den gäller från den dag du flyttar in. Du ska även göra en flyttanmälan till Skatteverket. Det för att då rätt folkbokföringsadress. Gör även en adressändring för din post.

Glöm inte att göra en flyttstädning 

Efter att hela flytten är klar och du tömt din gamla bostad, så är det ju ett måste att även städa ur den. Det kallas att göra en flyttstädning. Det omfattar då att städa hela bostaden, samt ibland även ytor som ligger utanför själva bostaden så som garage, förråd och andra byggnader som är på din tomt.

En del flyttfirmor har detta som en tjänst du kan boka till i samma veva du bokar flytten så väl som det finns separata städfirmor som erbjuder flyttstädning. Sedan kan du så klart även göra det själv. Ha då gärna en checklista att gå efter så att du inte missar något. Denna checklista går ofta bra att få via hyresvärden samt att det även finns många sådana på nätet.

Foto: Imgur

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS