Västervik Speedway spetsar laget

2020-09-21 0 av Conny Blomander

VÄSTERVIK/OSKARSHAMN

Västervik Speedway spetsar upp med tre Ekstraligaåkare inför kvartsfinalerna.

Imorgon är Jason Doyle, Anders Thomsen och Artem Laguta med.

 Det kan bli någon ändring bland dessa tre till returen uppe i Hallstavik på onsdag, säger sportchefen Morgan Andersson.

Västervik möter Rospiggarna i bäst av två matcher. I grundserien möttes lagen i Hallstavik, där Rospiggarna vann med åtta poäng.

– Även om vi har tre toppförare med på papperet så är det ute på ovalen matchen avgörs. Rospiggarna har ett jämnt och bra lag och flera förare som trivs på vår oval.

”Riktigt bra på sin hemmabana”

– Vår målsättning måste vara att vinna med så stor marginal som möjligt då jag vet att Rospiggarna är riktigt bra på sin hemmabana, säger Morgan Andersson.

Anders Thomsen har aldrig kört på Västerviksovalen, å andra sidan är han en så teknisk och bra förare att det inte ska behöva innebära några problem.

Både Doyle, Thomsen och Laguta är toppåkare i Ekstraliga och ligger på ett snitt på 2.00.

Detta är förare som kommer att höja resten av laget. Vad Linus Sundström och Sam Masters kan vet vi redan. Nu är det Anton Karlsson som har chansen att visa vilken potential han verkligen har.

Kan bli dansk-svenska lag

För att gå händelserna i förväg så blir nästa veckas semifinaler problem för lagen som går vidare. Semifinalerna körs tisdag och torsdag, på grund av en individuell tävling i Polen på onsdagen och sedan väntar GP-serien i Torun på fredag och lördag.

Då kan det bli rena dansk-svenskalag igen i båda semifinalerna.

Lagen:

VÄSTERVIK SPEEDWAY: 1. Jason Doyle 2. Linus Sundström 3. Artem Laguta 4. Sam Masters 5. Anders Thomsen 6. Anton Karlsson 7. Noel Wahlqvist.

ROSPIGGARNA: 1. Rasmus Jensen 2. Tomas H Jonasson 3. Andzejs Lebedev 4. Kai Huckenbeck 5. Timo Lahti 6. Daniel Bewley7. Daniel Henderson.

TEXT

CONNY BLOMANDER

conny@oskarshamns-nytt.se

FOTO

PIERRE STJERNFELDT

Dansken Anders Thomsen gör debut i Västervik Speedway i morgon. En intressant nykomling i slutspelsskedet. FOTO: VÄSTERVIK SPEEDWAY
Unge Anton Karlsson får en härlig omgivning i laget hemma mot Rospiggarna i morgon med bland andra Jason Doyle, Anders Thomsen och Artem Laguta. FOTO: VÄSTERVIK SPEEDWAY