Västervik Speedway tog första segern för säsongen

Västervik Speedway tog första segern för säsongen

2020-08-18 0 av Conny Blomander
VÄSTERVIK

Jason Doyle kom sågs och körde fullt.

Linus Sundström (bilden) tog en härlig revansch.

Västervik Speedway körde hem säsongens första seger. Den kom i derbyt hemma mot Vetlanda med 51-39.


Linus Sundström tog en rejäl revansch på sig själv hemma mot Vetlanda ikväll och körde in 11 poäng. Det blev dessutom säsongens första seger för Västervik, 51-39.

Det bjöds på bra speedway på en bra racingbana på Ljungheden – Hejla Arena – ikväll.

Man såg hur en tung sten föll från Västerviks lagledare, Morgan Andersson, när han klappade om sina förare efter matchen.

Att Jason Doyle skulle plocka många poäng var i sig ingen överraskning efter helgens två mycket bra tävlingar i Polen. Australiensaren är i gott slag.

Mästerligt

Men full poäng, 15 poäng, i säsongsdebuten i Sverige är mästerligt. Jason var med från tejpen direkt och tog starterna och höll sedan undan.

Linus Sundström nollade hemma mot Lejonen i torsdags men ikväll tog han en rejäl revansch på sig själv och körde in 11 poäng.

– Skillnaden var att jag fick en bra start ikväll och vann det första heatet. Sedan var det en boost, inte bara för mig utan för hela laget, att Jason Doyle var med.

– Hemma mot Lejonen började det dåligt och hjärnspökena kom och då fungerade ingenting. Ikväll höll de sig undan och det var härligt, sa en glad Linus Sundström.

En stor del av hjärnspökena beror på den allvarliga olycka Sundström var ute för i september förra året i en tävling i Polen. Skador som Linus fortfarande känner av till viss del.

Men insatsen och prestationen ikväll gav givetvis Linus Sundström den mentala kick han behöver.

Det var ingen i hemmalaget som föll ur ramen. Sam Masters och Mikkel B Jensen svajade lite men när det kom fram till det första nomineringsheatet så visade de båda att de är duktiga speedwayförare och körde hem en femetta och förde fram Västervik till 45-33 och given seger.

Skötte sig mycket bra

Dansken Mads Hansen och den egna produkten, junioren Anton Karlsson, skötte sig mycket bra.

Vetlanda kom givetvis utan skadade Peter Ljung och hade istället plockat in tysken Michael Härtel. Ljung kan banan i Västervik utan och innan och var självklart ett avbräck.

Förarna som imponerade i Vetlanda var de svenska förarna. Den unge svenske juniormästaren, Alexander Woentin, var mycket bra och den ende som utmanade Jason Doyle ordentligt i något heat. Filip Hjelmland och Victor Palovaara tog för sig mycket bra.

Australiensaren, 23-årige Brady Kurtz, hade pressen på sig att dra fram Vetlanda ikväll men det blev unge Alexander Woentin och hans svenska kollegor som imponerade på Västerviks oval. Mycket bra då det dessutom var bortaoval.

Matchfakta: https://ta.svemo.se/Public/Pages/Competition/DrivingSchedule/CompetitionLiveResult.aspx?Branch=Speedway&Columns=CompetitionInfo,Branch,Name,Arena,FromDateShort&Datefilter=Today&pagesize=6&CompetitionId=12136

Resultat kvällens matcher:

Västervik – Vetlanda 51-39

Dackarna – Indianerna 48-42

Piraterna – Masarna 43-47

Lejonen – Rospiggarna 50-40

TEXT & FOTO

CONNY BLOMANDER

conny@oskarshamns-nytt.se