Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

”Vi kan dagligen läsa i medier om hur gängbrottsligheten breder ut sig”

ANNONS

LÄNET

”I höst har Moderaterna arbetsstämma och inför den har partistyrelsen beslutat att tillsätta fem arbetsgrupper. Arbetsgruppernas uppdrag är att ta fram skarpa förslag på olika områden, som partistyrelsen sedan ska lämna till beslut på den moderata arbetsstämman 21–24 oktober 2021”, skriver Moderaterna i ett pressmeddelande.

”En av arbetsgrupperna behandlar området ”Lag och ordning”. Arbetsgruppen leds av Johan Forssell, Moderaternas rättspolitiska talesperson och ledamot av partistyrelsen. Moderaternas gruppledare i Region Kalmar län, Malin Sjölander. som också är förbundsordförande i länet, ingår i denna arbetsgrupp.”

”Hotar samhället”

”Den grova brottsligheten och gängkriminella miljöer hotar det svenska samhället, och Sverige har gradvis förvandlats till ett alltmer otryggt land. Detta vill Moderaterna komma tillrätta med. I arbetsgruppens breda uppdrag ingår att se över det svenska rättssamhället, polisens lokala närvaro i landet, arbetet i utsatta områden, välfärdsbrottslighet etcetera”, skriver Moderaterna.

”Otroligt glad”

– Sällan har frågorna kring lag och ordning varit så viktiga som nu. Därför är jag otroligt glad och tacksam över att få jobba med dessa viktiga frågor. Vi kan dagligen läsa i medier om hur gängbrottsligheten breder ut sig, men även om hur utsatt landsbygden blivit när det gäller kriminell verksamhet. Jag ser fram emot att få bidra med just det perspektivet, säger Malin Sjölander.

ARKIVFOTO

PIERRE STJERNFELDT

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS