Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

“Vi kan skapa en bättre värld tillsammans”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

LIVSCOACHEN

Avskärma dig från negativitet men var påläst och informerad av källor du litar på. Det är mitt absolut bästa tips i dagsläget. Ofta är rädslan och negativiteten i våra egna tankar ett lika stort problem som självaste coronaviruset.

Jag förstår att människor dör av detta hemska virus och det tar jag på fullaste allvar och känner stor respekt och ödmjukhet inför. Men om du och de i din omgivning i dagsläget är fullt friska och mår bra så är det viktigt att fokusera på det som fungerar.

Du kanske har möjlighet att hjälpa en medmänniska som har behov av ditt stöd. Det kan vara ett samtal till en orolig person i ditt kontaktnät som du då kan visa ditt stöd genom att ta initiativ och lyfta på luren. Det kan vara en granne som upplever situationen värre än du själv gör och som skulle bli oerhört tacksam om du gick till butiken och handlade varor åt hen.

Om du ser dig själv som ett ”batteri” och tänker att du har en pluspol och en minuspol inom dig. När du tänker positiva, kärleksfulla och hjälpsamma tankar så blir du ett ”batteri” som andra människor kan låna kraft och hopp ifrån.

Men om du tänker negativa och destruktiva rädslotankar så tar du energi ifrån din omgivning. Helt enkelt ett batteri som tar kraften från de andra ”batterierna” i din omgivning. Du kan alltså göra ett val hur du vill se på hela situationen och vad du kan göra åt saken.

Att vara positiv och kärleksfull kanske inte hjälper de som drabbats av viruset och som faktiskt avlider, men det kan vara en stor hjälp för de i din omgivning som är rädda och oroliga för den situation som vi alla hamnat i.

Det är en heroisk insats som bidrar till en bättre värld oavsett om det finns ett coronavirus eller inte. Det är så det alltid borde vara oavsett hur situationen ser ut. Att hjälpa och ta hand om sina medmänniskor istället för att inte bry sig.

Det är faktiskt så vi kan skapa en bättre värld tillsammans.

Allt börjar och slutar med dig och mig.

Markus Kalin

Cert. Livscoach

FOTO: SARA JONASSON

Allt är möjligt

Jag heter Markus Kalin och jobbar som egen företagare, livscoach och föreläsare. Mitt motto är ”Allt är möjligt” och min ambition är att tackla och tacka livet med den inställningen. Jag coachar både privatpersoner och har koncept riktade till företag som vill ta ett helhetsgrepp kring sin personalhälsa. Jag har flera olika föreläsningar som är inriktade på dels personlig utveckling men även gruppsamverkan.

www.dittlivscoachning.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS