”Vi ska värva, värva, värva”

”Vi ska värva, värva, värva”

2020-06-24 Av av Peter A Rosén


Dela gärna artikeln:

OSKARSHAMN

Under onsdagen peppade Liberalerna i Kalmar län varandra till tusen under ett möte i Oskarshamn, som kryddades med frisbeegolf i stadsparken och mat på Kråkan.

– Vi ska värva, värva, värva, säger Therese Klingstedt, som är ordförande för Liberalerna i Västerviks kommun.

Det är drygt två år kvar till nästa val, som hålls hösten 2022, men Liberalerna har redan smugit igång med valrörelsen. Träffen i Oskarshamn fungerade som en liten upptakt.

– Vi har satt upp milstolpar, säger Therese Klingstedt.

– Allt avstannade ju på grund av coronapandemin. Våra möten har varit digitala. Då tappar man en del av det där med att prata vid sidan om och så. Det sociala, helt enkelt. Det var bra att vi fick träffa varandra nu, säger Lotta Wahlmino, som är ordförande för Liberalerna i Kalmar kommun.

– Arbetet i länet fungerar jättebra. Det är suveränt, tycker Therese Klingstedt.

Är det inte svårt att dra åt samma håll i vårt avlånga län?

– Det är ett långt län, men vi hittar varandra ändå. Jag tycker att det är ett fantastiskt gäng, svarar Therese Klingstedt.

Vilken är den viktigaste länsfrågan?

– Infrastrukturen, anser Therese Klingstedt.

– Den viktigaste frågan ser olika ut för oss – men infrastrukturen är kärnfrågan om vi ska kunna fortsätta att växa i Kalmar län, säger Lotta Wahlmino.

– IT-infrastrukturen är också gemensam. Många av de mindre kommunerna kämpar mycket med den nu, när allting ska digitaliseras och möten ska ske digitalt. Det är viktigt att alla har tillgång till bra hastigheter. Elfrågan är också viktig, tillägger hon.

Flera partier har problem när det kommer till att hålla ihop i länet. Vad är det som gör att ni lyckas med det?

– Vi är ett tänkande och smart parti, säger Therese Klingstedt.

– Vi är framför allt ett kunskapsparti. Och vi är bra på att dela med oss av våra kunskaper. Och vi stöttar varandra, säger Lotta Wahlmino.

Inget patriottänkande, då?

– Nej, det får andra partier ägna sig åt, säger Therese Klingstedt.

– Det är dessutom en fördel att vi sitter och styr på olika sätt i våra kommuner – vilket gör att vi faktiskt är vana vid att samarbeta med olika partier och konstellationer. Det tar vi med oss i arbetet inom partiet också, säger Lotta Wahlmino.

Therese Klingstedt påpekar att Liberalerna har en stark grund att stå på.

– Och det är individens frihet. Därför är vi öppna och samarbetsinriktade, konstaterar hon.

– Vi är prestigelösa i mycket, inflikar Lotta Wahlmino.

TEXT & FOTO

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Therese Klingstedt (ordförande för Liberalerna i Västerviks kommun) och Lotta Wahlmino (ordförande för Liberalerna i Kalmar kommun) i stadsparken i Oskarshamn.
Mathias Karlsson (oppositionsråd i Oskarshamns kommun och ordförande för Liberalerna i kommunen) och Oskarshamnstjejen Johanna Wyckman (som är regionråd i länet).
Det visade sig att Johanna Wyckman är riktigt vass på frisbeegolf.
Pontus Welin (Liberalerna i Oskarshamns kommun) är ett riktigt proffs inom frisbeegolfen. Han främsta meriter är två lag-SM-guld (!).