”Vi vill med det här brevet vädja till Tomas Eneroths småländska själ”

”Vi vill med det här brevet vädja till Tomas Eneroths småländska själ”

2021-05-04 Av av Oskarshamns-Nytt

LÄNET

”Den 16 april i år presenterade regeringen den nya infrastrukturpropositionen för åren 2022–2033, kort därefter meddelade densamma planer på att snabbavveckla Bromma flygplats. Mot bakgrund av detta har i dag Moderaterna i Kalmar läns riksdagsledamot, regionråd samt representanter från samtliga kommuner, överlämnat en undertecknad skrivelse med konkreta åtgärder som måste tas i beaktande för Kalmar läns framtid, till bland annat infrastrukturminister Tomas Eneroth”, skriver Moderaterna i länet i ett pressmeddelande.

– Om Stockholm ska vara rikets huvudstad med demokratiska institutioner och annan central förvaltning måste staden vara tillgänglig. Genom att konsekvent förfördela vår landsända och inrikta framtida investeringar mot storstädernas infrastruktur, och samtidigt snabbavveckla Bromma, kommer avstånden i vårt land öka i stället för att minska. Det innebär regeringens politik, säger Jan R Andersson (M), riksdagsledamot.

”Under flera årtionden har Kalmar län förfördelats inom hela infrastrukturområdet”

MALIN SJÖLANDER (M)

– Vi vill med det här brevet vädja till Tomas Eneroths småländska själ. Vi har med rätta kallat regeringens infrastrukturpolitik för landsbygdsfientlig – det krävs en mångmiljardsatsning på både järnvägar och vägar i Kalmar län i kommande infrastrukturplan om vi ska få anledning att modifiera det uttalandet, fortsätter Pär-Gustav Johansson (M), regionråd och vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden

– Under flera årtionden har Kalmar län förfördelats inom hela infrastrukturområdet, bara i den senaste planen skulle infrastrukturskulden motsvara över 5 miljarder om länets invånare fått lika stor fördelning som riket i stort. Så här kan det inte fortsätta. För oss i Moderaterna är åtgärder som stärker länets näringsliv och därmed möjligheterna till en välmående arbetsmarknad, en helt avgörande faktor. Därför sätter vi nu ytterligare tryck i frågan, säger Malin Sjölander (M), oppositionsråd och vice ordförande Regionstyrelsen.

FOTO: FREEPIK

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn