Victor Karlsson kör Rally-SM i Hässleholm

Victor Karlsson kör Rally-SM i Hässleholm

2020-08-13 0 av Conny Blomander


JÄRNFORSEN/OSKARSHAMN

Äntligen!

Efter ett nästan halvårs väntan så körs andra deltävlingen i Rally-SM kommande helg.

Den anrika tävlingen Snapphanerallyt i Hässleholm.

Victor Karlsson, Vimmerby MS, är en av 120 startande.

Klassen trimmat tvåhjulsdrivet, den klassen som Victor kör i är klart störst i helgen. 49 startande ekipage. Det blir lite att bita i för Järnforsengrabben.

”Väldigt kul”

– Det känns väldigt kul att vara tillbaka och kunna fortsätta kampen om medaljerna, säger Victor. Det blir tuffast möjliga motstånd.

Som vanligt har Victor Jonas Magnér som kartläsare. En duo som fungerar mycket bra ihop.

– Vi känner oss väldigt väl förberedda och ser verkligen fram mot att starta tävlingen. Självklart är siktet inställt på en placering i toppen, säger en laddad Victor Karlsson.

Den första deltävlingen i Rally-SM var vinterrallyt uppe i Vännäs. Där slutade Victor sexa och ligger således också sexa i sammandraget. I Vännäs vann Patrik Flodin, Ilsbo MK. Även Gullabo RC:s Simon Karlsson gjorde en bra tävling i Vännäs och slutade åtta i klassen.

Både Patrik Flodin och Simon Karlsson finns med i Hässleholm i helgen och är bara två förare som Victor har att fajtas mot med sin Toyota Corolla.

Snapphanerallyt skulle egentligen startat på fredag kväll, men på grund av Corona så har man dragit ihop tävlingen till att köra enbart på lördag. Det blir en tuff lördag med åtta specialsträckor.

Kalmarbon, Joachim Carlström, Gullabo RC, finns med på startlinjen i den trimmade 4wd-klassen med sin Mitsubishi Mirage. I SM kör Joachim i klassen 4wd övriga, klassen under R5 där de vassaste fyrhjulsåkarna slåss. I R5 kör bland andra Lessebobon Mattis Olsson, Gullabo RC. Han rullade på slutet i Vännäs när han slogs om topptre-platserna. Mattis har bestämt sig för att ta time-out resten av säsongen och satsa inför 2021.

Joachim Carlström slutade femma i klassen i Vännäs. Jari Liiten, Sandvikens MK, vann klassen. Jari är med i Hässleholm med sin Mitsubishi EVO.

Time-out

Snapphanerallyt skulle från början också vara en deltävling i Sydsvenska Rallycupen, SSRC. Men SSRC ha beslutat att inte köra några deltävlingar denna säsong. Det innebär i sin tur att Thomas Grönberg, Oskarshamns RRC och Per Soda Eriksson, Emådalens MK, har beslutat och ta time-out och satsa på 2021 istället.

I Rally SM blir det totalt fyra deltävlingar i år mot de planerade sex.

Efter Hässleholm återstår East Sweden Rally, Linköping, 4-5/9 och Rally Bilmetro, Sandviken, 18-19/9.

TEXT

Conny Blomander

conny@oskarshamns-nytt.se

FOTO

Privat