Vimmerby vann och Nybro förlorade i allsvenska kvalet

KALMAR LÄN

Två division 1-lag från länet är med i kvalet upp mot hockeyallsvenskan. Nybro Vikings förlorade på tisdagskvällen den första matchen i playoff 2-fighten mot Hudiksvall. Matchen slutade 2–3 efter förlängning. Samtidigt vann Vimmerby den första playoff 2-matchen hemma mot Huddinge med 5–3, inför 1 170 betalande åskådare.

Hudiksvall tog ledningen tidigt inför 1 878 betalande åskådare i Liljas Arena i Nybro. Victor Crus Rydberg kvitterade sedermera på en retur – och Nybro tog även ledningen innan den första periodpausen (Sebastian Borg tog hand om en retur och skickade in pucken i öppen kasse).

I början av mellanakten brände gästerna ett straffslag. Märkligt nog blev det mållöst i den andra perioden, trots att Hudiksvall vann skottstatistiken med 19–4 (!). Utdelningen kom i slutperioden istället – och sedan kunde Hudiksvall avgöra i förlängningen. Matchserien spelas i bäst av tre matcher – vilket innebär att Nybro nu måste vinna två fighter på bortais för att kunna ta sig vidare i kvalet. Nästa match spelas på fredag.

”Rättvist”

– Rättvist. Hudiksvall var klart bättre, sett över hela matchen, säger Oskarshamns-Nytts fotograf Pierre Stjernfeldt, som var på plats i Liljas Arena.

I Vimmerby var hemmalaget betydligt bättre än gästande Huddinge under den första akten, enligt Dagens Vimmerbys direktrapportering.

Jesper Norbäck gjorde 1–0-målet – och Edwin Johansson satte 2–0. Det stod 2–0 efter de första 20 minuterna. Björn Jonason blev lycklig 3–0-skytt i den andra perioden.

Sedan tog Huddinge över rejält och inför slutperioden var det kvitterat. Jakob Karlsson gjorde 3–2 i den tredje perioden – och Jesper Norbäck gjorde 4–2-målet. Anton Carlsson satte sedan 5–3 i öppen kasse, då Huddinge hade tagit ut målvakten.

Vimmerby kan avgöra matchserien (bäst av tre) på bortais på fredag.