Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Vinst för Ekman och Waktel i sista hemmamatchen

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Craftstaden vann över Lillån med 9-8, men degraderingen var redan klar.Klart att det är kul att vinna, men den vanliga segerglädjen infinner sig inte”, säger lagkapten Adam Waktel som lägger klubban på hyllan efter säsongen.

Det var en match där inget av lagen hade något att spela för och där gästerna inledde klart bäst.

Lillån gick fram till 2-0 innan Craftstaden fick in en reducering som tog laget in i matchen.

I början av den andra perioden vände CIBK på matchen genom fyra raka mål men gästerna hade kontakt inför sista perioden där målkalaset fortsatte.

– Det var lite svängdörrar idag, men det blir lätt så när det inte gäller så mycket, säger Adam Waktel.

Lillån kvitterade till 8-8 i mitten av tredje perioden, men Anton Ekstrand fick sista ordet och Craftstaden kunde hålla undan till seger. Tyvärr en vinst utan värde.

– Det är surt att åka ur på det här sättet, efter ett resultat i en annan match. Det hade varit bättre att förlora en match man själv spelar, menar Waktel som redan innan säsongen började meddelade att det skulle bli hans sista.

”Klart att det är tufft”

­ – Klart att det är tufft att som lagkapten vara med och spela ner laget, och hade jag inte varit så tydlig med att det var min sista säsong kanske jag nu hade tvekat lite. Det var skönt att beslutet var taget.

Waktel har en match kvar i Craftstadentröjan, nästa vecka borta mot Onyx.

– Då kommer nog avslutet att kännas än mer påtagligt, men redan idag tänkte man på att det var sista gången jag satt på min plats i omklädningsrummet och sista gången man springer in på planen här. Det var vemodigt.

För legendaren Patrik Ekman var det också sista matchen på hemmaparketten. Även han lägger av, ett beslut som också mer eller mindre, var taget redan när han kritade på inför säsongen.

– Jag har varit med länge så det kändes som att det fick räcka nu, säger Ekman som gjorde som han brukar i matchen mot Lillån – satte bollen i nät. Två gånger om också.

Slutet av matchen fick han följa från utvisningsbänken.

– Tur att inte Lillån fick in en kvittering, det hade varit tråkigt att avsluta som syndabock inför hemmapubliken, ler Ekman.

Många undrar förstås om man får se någon av profilerna i någon roll i Craftstaden kommande säsong. På den punkten är dock Ekman och Waktel rörande överens.

”Truppen har varit för tunn”

– Nej, nu blir det definitivt ett totalbreak från innebandyn, det behövs lite distans.

Oskarshamns-Nytt pratade även med Markus Nilsson som försökte summera varför säsongen slutade med degradering.

– Truppen har varit för tunn, när vi har fått skador har vi fått köra lite för hårt på manskapet träningar och matcher, säger slitvargen Nilsson.

– Vi har inte orkat riktigt hela vägen i sextio minuter.

På frågan om hur Nilsson tänker om kommande säsong svarar han så här:

– Det vet jag faktiskt inte, just nu känns det osäkert men beslutet tar jag inte förrän den här säsongen är över.

Thomas Wennerklint

thomas@oskarshamns-nytt.se

MATCHFAKTA / INNEBANDY Allsvenskan Södra

Craftstadens IBK – Lillån IBK 9-8 (1-2, 6-2, 2-4)

Mål CIBK: Kasper Hultgren 2, Anton Ekstrand 2, Patrik Ekman 2, Robin Lennartsson, Andreas Lennartsson, Sebastian Sääker.

Craftstaden vann med 9-8 mot Lillån. FOTO: PIERRE STJERNFELDT
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS