Oskarshamns-Nytt ON-logo
Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

”Vittnesbörden om påfrestningar och utmattning är många”

ANNONS

LÄNET

”Att vårdpersonal har fått arbeta extremt hårt under coronapandemin har inte gått någon förbi”, skriver Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) i en interpellation till Mattias Adolfsson (S).

”Vittnesbörden om påfrestningar och utmattning är många. Som arbetsgivare måste regionerna ta sitt ansvar och göra vad de kan för att ge de anställda en chans att återhämta sig. Före nyår meddelade ledningen för Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm att samtliga fast anställda får två dagars extra betald ledighet under 2021. Det är ett sätt att öka möjligheterna till återhämtning. Sjukhusdirektören Björn Zoëga uttryckte det så här: ” När vi är igenom detta så är det viktigt att personalen får möjlighet att landa och komma vidare och då är de två dagarna bara en av delarna.”

”Från Länsunionen i Region Kalmar län har vi vare sig hört något motsvarande förslag om extra betald ledighet”

CHATRINE PÅLSSON AHLGREN (kd)

”Från Länsunionen i Region Kalmar län har vi vare sig hört något motsvarande förslag om extra betald ledighet eller fått ta del av någon annan insats för återhämtning. Mina frågor till regionrådet Mattias Adolfsson är

– kan Länsunionen ställa sig bakom förslaget om två dagars extra betald ledighet för all fast anställd personal?

– vilka andra insatser för att främja personalens återhämtning avser Länsunionen att ta initiativ till?”, skriver Chatrine Pålsson Ahlgren.

FOTO

PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS