VM-ledaren Maciej Janowski har skrivit på för Dackarna

2020-09-08 0 av Oskarshamns-NyttMÅLILLA

Dackarna gör ytterligare en förändring i truppen innan transferfönstret stänger i kväll.

”Vi kan med stor glädje meddela att VM-ledande Maciej Janowski har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig under resten av säsongen”, skriver Målillaklubben i ett pressmeddelande.
– Just nu är han världens bästa förare, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

”Fram till för bara någon vecka sedan fanns Maciej Janowski med i Dackarnas åttamannatrupp. Han hade dock inget gällande kontrakt med klubben för denna säsong och i det läget valde vi att skriva ut Janowski ur truppen och ersätta honom med Pawel Przedpelski”, skriver Dackarna.

”En fantastisk förare

”Nu kommer en vändning som vi är säkra på kommer att glädja våra supportrar. Innan transferfönstret stänger i kväll skrivs Janowski återigen in i Dacketruppen. Detta efter att den VM-ledande polacken kritat på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.”

– Det är en fantastisk förare som vi får in i truppen. Just nu är han världens bästa förare, så det är klart att det känns bra att han är tillgänglig för Dackarna framöver, säger lagledaren Peter Karlsson.

Mästare i Polen

Janowski har visat fantastisk form den senaste tiden och toppar GP-serien efter de två första deltävlingarna. I går blev han polsk mästare efter sex raka heatsegrar.

Samtidigt står det klart att det blir Matias Nielsen som får lämna Dackarnas trupp.

”Vi tackar Matias för hans insatser i Dackevästen”, skriver klubben.

Dackarnas trupp:
Frederik Jakobsen
Oliver Berntzon
Jacob Thorssell
Patryk Dudek
Joel Kling
Hans Andersen
Maciej Janowski
Pawel Przedpelski
Theo Johansson
Avon Van Dyck

GRAFIK

DACKARNA