Ytterligare en medalj till Skurö Gårdsmejeri

Ytterligare en medalj till Skurö Gårdsmejeri

2020-10-16 Av av Oskarshamns-Nytt

FIGEHOLM

Skurö Gårdsmejeri har bärgat en ny medalj.

Den här gången blev det silvermedalj till Skurö Gårdsmejeris blåmögelost ”Blå Jungfrun”.

–  Det känns fantastiskt roligt! Det visar också att mina ostar håller en hög och jämn kvalitet, säger Mette Munter, som driver Skurö Gårdsmejeri & Butik.

Mette Munter. FOTO: PETER A ROSÉN

På fredagen höll Eldrimner prisutdelning i sin tävling SM i Mathantverk. I år var prisutdelningen digital med direktsändning via Eldrimners youtubekanal.

I kategorin ”blåmögelostar” fick Skurö Gårdsmejeri & Butik, utanför Figeholm, silvermedalj med motiveringen: ”vacker ost med uppskattad konsistens och doft av höstskog och svamp. En ost som lätt finner sin kund!”

– Det var väldigt spännande, även om det inte var möjligt att vara på plats. Nu får jag vänta på att medaljen och diplomet ska komma på posten, säger Mette Munter.

Eldrimner är ett nationellt center för mathantverk. Under tre intensiva dagar bedömde 18 jurygrupper sammanlagt 470 produktbidrag från 170 mathantverksföretag. SM-medaljer i valörerna guld, silver och brons delades ut i sju kategorier med 45 underkategorier.

I våras vann Skurö Gårdsmejeri & Butik två medaljer vid Ostfestivalen i Stockholm som lockar tusentals besökare. Då fick ”Blå Jungfrun” guldmedalj och Skurös Eldost fick silvermedalj. 2019 fick ”Blå Jungfrun” bronsmedalj.

FOTO: PRIVAT
FOTO: PRIVAT

Dela gärna artikeln: