Yvonne Bergvall (S): ”Jag blir ledsen, besviken och arg”

Yvonne Bergvall (S): ”Jag blir ledsen, besviken och arg”

2020-09-21 Av av Peter A Rosén

Annons: Nationaldagen 6 juni

RÅSVIK/KRISTDALA

”Fy, vad tråkigt”, säger tekniska nämndens ordförande Yvonne Bergvall (S) när vår tidning berättar att branden vid badplatsen i Råsvik, utanför Kristdala, rubriceras som mordbrand.

”Det känns som ett stort svart hål. Jag blir ledsen, besviken och arg. För mig är det helt obegripligt att en eller ett fåtal personer anser sig ha rätten att förstöra/rasera och utsätta människor för fara. Jag har ingen förståelse för att detta sker, en anläggning som nyttjas av många i Kristdala, men även av övriga i kommunen, som vi är med och betalar med skattepengar. Helt onödigt arbete. Tänk vad vi kunnat göra med alla de pengar som idag går till att laga/köpa nytt/bygga upp/renovera. Ibland känns det tröstlöst att satsa och utveckla när några kan ta sig rätten att förstöra för oss andra”, säger Yvonne Bergvall.

Omklädningsbyggnaden är totalförstörd.
Så här såg den ut innan branden.

Anton Sejnehed (S), som är ordförande i bildningsnämnden, säger så här:

”Det är mycket sorgset att omklädningshytten vid Råsvik är ödelagd. Nu får utredningen visa vad som har skett, men jag blir uppriktigt sagt förbannad om det är någon som har anlagt branden. Oskarshamns kommun kommer nu undersöka möjligheterna att bygga en ny omklädningshytt och hur den kan se ut. Vi vill att en ny omklädningshytt är färdig till nästa säsong. Jag har därför gett fritidskontoret i uppdrag att återkomma med underlag till oss för att vi ska kunna ta ett beslut i frågan inom kort. Kommunen äger inte marken och därför kommer vi att inleda en dialog med markägaren om förutsättningarna att få bygga upp byggnaden samt hur vi kan bygga upp den. Vår ambition är att det ska vara klart till säsongen 2021.” 

Annicka Gunnarsson är ordförande i Samhällsföreningen i Kristdala och badplatsansvarig.

”Jag blir arg, ledsen och besviken över att omklädningsrummet i Råsvik brunnit upp, men det viktigaste är att ingen blev skadad”, säger hon.

”Förra gräsklipparen blev stulen”

Samhällsföreningens förråd med inventarier och en ny gräsklippare, som skänktes av fritidskontoret förra året, förstördes i branden. Den gamla gräsklipparen blev stulen.

Det är bara några år sedan fritidskontoret renoverade och målade om byggnaden i samband med att badplatsen tillgänglighetsanpassades.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

Solstolarna, som kommunen skänkte nyligen, klarade sig utan skador.
Fritidskontoret kommer att bygga en ny omklädningsbyggnad lagom till badsäsongen nästa år.
Dela gärna artikeln med dina vänner: