Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Yvonne Bergvall (S) om nedskräpningen vid återvinningen i Kristineberg: ”Det är för bedrövligt”

ANNONS

OSKARSHAMN

Tidigare på torsdagen publicerade vi en bildinsändare från en arg medborgare, som tycker att det är tråkigt att mötas av nedskräpning varje gång han kommer till återvinningsstationen vid Kristinebergs centrum i Oskarshamn.

Hur ser tekniska nämndens ordförande Yvonne Bergvall (S) på detta? Vi ställer frågan.

– Jag tycker att det är för bedrövligt och sorgligt att människor tar sig rätten att skräpa ner på detta sätt. De förstör för så många andra människor, säger hon.

Yvonne Bergvall (S), ordförande i tekniska nämnden i Oskarshamns kommun, sitter och pratar på en pressträff
Yvonne Bergvall (S). Foto: Peter A Rosén

– Men det är ju inte Oskarshamns kommun eller Kretslopp Sydost som är ansvarig för våra återvinningsstationer. Det är FTI – Förpacknings- och tidningsinsamlingen, ett privat aktiebolag – som ansvarar för insamling och återvinning av förpackningar och tidningar.

– Det är också detta aktiebolag som får betalt för uppdraget. När det gäller kameraövervakning så måste FTI ansöka om detta. Sedan ett visst antal år tillbaka så är det Integritetsskyddsmyndigheten som har hand om kameraövervakningstillstånd, inte länsstyrelsen som det var förut, så det är något lättare att få tillstånd nu än tidigare. Då det inte är vårt ansvar och någon annan får betalt, så kan vi inte göra något, säger Yvonne Bergvall.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS