Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Bandysäsongen är inställd för Oskarshamns BS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Det blir ingen division 1-bandy innevarande säsong.

Igår tog Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté beslutet.

– Det kom väl inte som någon överraskning. Det konstiga tycker jag är att förbundet inte tog beslutet redan för några veckor sedan, säger Oskarshamn Bandys sportchef, Per Folkesson.

Tävlingskommitténs beslutad igår innebär att tävlingsbestämmelserna ändras för säsongen 2020/2021 och gör följande omställning:

–  Inte genomföra några kval mellan distriktsnivån och regionnivån, och inte heller inom regionnivån, och att till följd av detta kvalificerar sig inga nya lag från Allsvenskan Damer till Elitserien Damer och Division 1 Herrar till Bandyallsvenskan, det kommer heller inte att genomföras några slutspel för P19, F17 eller P17.

– Spel i Allsvenskan Damer, Division 1 Herrar, Juniorelitserien, Ungdomsallsvenskan,

Flickallsvenskan, Pojkallsvenskan, U16A och U16 B återupptas inte under innevarande säsong.

Extra tufft

Oskarshamns Bandysällskap har haft en extra tuff säsong då man är det enda laget i den södra ettan som inte haft någon bandyplan uppspolad.

– Vi var med i diskussionerna som fritidskontoret hade om att spola upp eller inte och vi köpte fritidskontorets besked om att avvakta hur Covid-19 skulle utvecklas.

– Det jag är besviken på är att fritidskontoret inte hörde av sig till oss när de bestämde att någon is inte kommer att spolas upp denna vinter, oavsett om bandyförbundet skulle ge klartecken för spel, menar Per Folkesson.

– Vi är ju ändå en ganska stor hyresgäst på arenan.

”Sällsynt bra”

– Vädermässigt har det varit en sällsynt bra bandyvinter. Vi har haft kyla och även senaste tiden klarblå himmel. Vi hade gärna haft en uppspolad bandybana så vi åtminstone hade kunnat träna. Nu har fritidskontoret skottat bort snön från konstgräset så den kostnaden har man inte sparat in på, säger Per Folkesson.

Hur ser jobbet ut för dig under våren och uppladdningen inför 2022?

– Just nu känner jag en oro för de spelare som kommer utifrån och hur de tänker med tanke på hur njugga kommunen har varit med att inte spola upp is. Har vi tappat i attraktionsvärde på grund av det eller inte, frågar sig Per Folkesson.

”Min känsla är, och har varit, att vi har ett mycket intressant lag och givetvis ska jag göra vad jag kan för att försöka behålla spelarna till nästa säsong”

PER FOLKESSON, OSKARSHAMNS BS

– Min känsla är, och har varit, att vi har ett mycket intressant lag och givetvis ska jag göra vad jag kan för att försöka behålla spelarna till nästa säsong. Jag vill gärna att laget ska få en chans.

Att Oskarshamns BS känner sig lite överkörda är inte konstigt – samtidigt som Oskarshamns AIK har fått en kanonchans att spela matcherna i Svenska cupen hemma mot AIK, den 20 februari, och Hammarby IF den 28 februari på Arena Oskarshamn.

OAIK spelar borta i cupen på onsdag mot Kalmar FF.

Igår tog bandyförbundet beslutet att bland annat ställa in säsongens division 1-bandy. Ett beslut som Oskarshamns BS:s sportchef, Per Folkesson, inte är överraskad över.

FOTO

PIERRE STJERNFELDT OCH PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS