Tipsa oss!

Tipsa oss!Tipsa oss om nyheter!

Har du nyhetstips, bilder eller en idé till ett intressant reportage?

Skicka gärna ditt tips till oss via mejl eller våra sociala kanaler!

tipsa@oskarshamns-nytt.se

Skicka gärna ett kort tips eller skriv ett eget pressmeddelande. Om du skriver ett pressmeddelande, tänk gärna på att få med följande information:

  • Vad?
  • När?
  • Var?
  • Hur?
  • Vem/vilka?
  • Varför?

Glöm inte att skicka med dina kontaktuppgifter ifall vi behöver kontakta dig för kompletterande information eller citat. Givetvis har du rätt att vara anonym, vänligen läs om källskydd nedan.

Bildmaterial

Om du bifogar bilder till ditt nyhetstips, pressmeddelande etc. vänligen välj bilder med hög upplösning, dock max 1 MB och i liggande format, se nedan. Glöm inte ange fotografens namn.

Vill du vara anonym?

Tipsar du Oskarshamns-Nytt om nyheter så har du rätt att vara anonym.

Du omfattas av ett källskydd, ett anonymitetsskydd, eller tystnadsplikt som det även kallas. Det innebär att den som har tagit emot tipset, eller uppgiften, inte får röja identiteten på den som vill vara anonym. Det är straffbart för den, eller dem, som har tagit emot anonyma tips och uppgifter att avslöja källan.

Om tipsaren eller uppgiftslämnaren vill vara anonym, så gäller det tills källan själv eventuellt väljer att röja sin identitet. Allt detta finns att läsa i tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen.

Tystnadsplikten är kopplad till den, eller dem, som befattar sig med uppgiften – det vill säga alla dem som får information om innehållet i informationen från källan. Det är således inte en exklusiv utgivarfråga.

”Du har alltid rätt att vara anonym”

Peter A Rosén, chefredaktör

Annonsera digitalt lokalt