Integritetspolicy



Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: https://www.oskarshamns-nytt.se

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Ditt förtroende är mycket betydelsefullt för oss på Oskarshamns-Nytt, ekonomisk förening. Vi vill att du ska känna dig trygg när du lämnar över din data till oss. Här kan du läsa om hur vår tidning hanterar de personuppgifter som vi samlar in – något som vi är skyldiga att göra, enligt dataskyddslagstiftningen GDPR i Sverige och resterande delen av EU.

Vår sajt, www.oskarshamns-nytt.se, samlar in uppgifter om användarna för att kunna anpassa vår sajt i webbläsaren, både i desktopsversionen och mobilversionen, föra att du ska få en så bra upplevelse som möjligt av webbtidningen.

Vår tidning sparar ingen information i cookies/kakor som är personligt identifierbar. Den information som vi samlar in i cookies behåller vi för oss själva – och i samarbete med tredje part har vi avtal som garanterar att informationen är konfidentiell. Personuppgifter är all den information som kan användas för att identifiera en enskild individ. Oskarshamns-Nytt vidtar åtgärder för att säkerställa att läsarnas personuppgifter, och övriga data, alltid är skyddade hos oss här på tidningen – och behandlingen följer de gällande dataskyddsreglerna.

Kommentarer

När du som besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media

När vi laddar upp bilder till webbtidningen så rensas dessa från metadata, exempelvis EXIF-data som inkluderar GPS-lokalisering, för att våra besökare ska inte kunna ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilderna i våra reportage.

Cookie-filer

När du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du besöker vår inloggningssida kommer vi att sätta en tillfällig cookie för att undersöka om din webbläsare accepterar dem. Denna cookie innehåller inga personuppgifter och den försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Vi använder Google Site Kit för analys av trafiken på webbplatsen.

Vilka vi delar dina data med

Vi delar data med följande tekniska tredjepartsleverantörer:

  • WordPress
  • Google AdSense
  • Google Analytics
  • Google Site Kit
  • Smush
  • Shariff

Marknadsföring

Med ditt godkännande delar vi dina data med följande marknadsföringstjänster:

  • Google Site Kit
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För att kunna kommentera så behöver du registrera dig som användare på vår webbplats och då sparar vi även de personuppgifter du anger i din användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart vi skickar dina uppgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Kontaktinformation

Ansvarig utgivare: Peter A Rosén

E-post: peter@oskarshamns-nytt.se

Telefon: 072-277 89 77

Adress

Oskarshamns-Nytt ekonomisk förening
c/o Göran Rosén
Storgatan 24
572 73 Kristdala