Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Carl Dahlin (M): ”Det bidde inte ens en tummetott”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Nu har den regionala utvecklingsnämnden skickat ut Region Kalmar läns kommande kulturplan på remiss där i stort sett samtliga nischer inom kulturen ges möjlighet att svara, vilket Moderaterna uppmuntrar till. Men något vitalt saknas i den politiskt initierade kulturplanen”, skriver Moderaterna i ett pressmeddelande.

– Regionens opolitiska medarbetare har gjort ett grundligt och gediget arbete i att kartlägga behov och utmaningar inom kulturlivet i Kalmar län. Men det är något som saknas i den version av kulturplanen som nu går ut på remiss. Nämligen avsaknaden av politiska förslag på hur alla dessa viljor, utmaningar, önskemål, behov med mera ska bemötas, säger Carl Dahlin (M), bilden.

– Bortsett från de cirka 20 deltagande fristående institutionerna inom kultursamverkansmodellen, som tillsammans uppbär närmare 100 miljoner kronor i regionala och statliga stöd, som presenterar en del förslag på hur de vill utveckla sina verksamheter, råder stiltje från den politiskt styrda regionen som ändå äger kulturplanen, säger Robin Hanzl (M).

”Anmärkningsvärt”

– Det är anmärkningsvärt. Särskilt då vi under årets gång debatterat en rad frågor såsom exempelvis skolbio som kulturresa, en regional kulturkanon, att bredda kultursamverkansmodellen genom att öka antalet institutioner i densamma med mera. Alla oppositionens förslag har röstats ned eftersom i kulturplanen ska det komma förslag. Men det ”bidde inte ens en tummetott”. Regionens opolitiska tjänstemän har gjort ett hästjobb, men det politiska magplasket är påtagligt, säger Carl Dahlin.

– Den uttryckta rädslan för onda ”element” som bland annat S viftar med, verkar ha paralyserat S, C och V i Region Kalmar län. Att respektera ”armlängds avstånd”, att alltså från politiskt håll sätta ramar men sedan låta kulturinstitutionerna själva råda över innehållet, ska inte förväxlas med total passivitet, säger Robin Hanzl.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS