Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

De tre politiska vildarna föreslår att Byggebo ska undersöka möjligheten att uppföra Attefallshus

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

De tre ”politiska vildarna” i Oskarshamns kommunfullmäktigeförsamling – Jan Johansson, Anders Svensson och Marko Raiskio, tidigare sverigedemokrater som numera är partipolitiskt obundna – vill att allmännyttan, det kommunala bostadsbolaget Byggebo, ska få i uppdrag att undersöka möjligheten att uppföra dessa Attefallshus utefter de behov som kan beräknas finnas.

Trion skriver om det i en fullmäktigemotion, som registrerades i kommunposten på torsdagen.

De vill att ”privata aktörer erbjuds att köpa/arrendera kommunal mark på lämpliga platser för uppförande av Attefallshus.

De vill också att ”ungdomar som har för avsikt att arbeta inom äldreomsorgen prioriteras för dessa boenden – detta under förutsättning att det är lagligt att prioritera en särskild grupp”.

”Inte bra”

”Ungdomar i åldrarna 18–25, som vill skapa ett eget boende, har mycket begränsade möjligheter att ordna detta i vår kommun, eftersom utbudet av små billiga boenden är så gott som obefintligt. Detta kan medföra att ett flertal av dessa ungdomar söker sig till andra kommuner, där möjligheten att hitta ett eget boende är större. Den här situationen är självklart inte bra för kommunens utveckling, med målsättningen att vi ska öka vårt invånarantal. Det finns dock möjlighet att behålla dessa ungdomar genom att erbjuda dem så kallade Attefallshus. Attefallshus är ett enkelt boende som snabbt kan uppföras och som inte kräver bygglov. Endast anmälan till byggnadsnämnden (samhällsbyggnadsnämnden, redaktionens anmärkning) behövs för startbesked”, skriver trion.

Jan Johansson
Jan Johansson. Foto: Privat
Anders Svensson
Anders Svensson. Foto: Privat
Marko Raiskio
Marko Raiskio. Foto: Privat
+1
2
+1
1
+1
1
+1
2
+1
1
+1
1
+1
3

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS