IKO förlorade igen trots kvittering i slutsekunden

Kvittering med bara en sekund kvar och en storspelande Daniel Rosengren i målet. Det räckte till en poäng hemma mot Örebro HK. En poäng som är smickrande för IK Oskarshamn sett till spelet. Men i sig en poäng laget inte behöver be om ursäkt för.

12:e förlusten i följd, men ändå en förlust som gav energi tack vare det sena kvitteringsmålet.

– Det var fantastiskt skönt att vi fick göra mål i slutet, det gav oss energi till förlängningen, där vi skapade några chanser, sa IKO-tränaren Per-Erik Johnsson.

– Men i straffläggningen fick vi inte till det.

– Men visst, det känns bra med en poäng även om Örebro var spelmässigt bättre än oss både i första och sista perioden. Vi fick till det väldigt mycket bättre men fick inte till det framåt, vilket är vårt dilemma och som vi jobbar stenhårt med, sa Perra.

Örebros tränare, Niklas Eriksson, kände förmodligen tvåpoängaren mer som en förlust än som seger.

– Det här var nog ett av de mer sofistikerade sätten att tappa poäng på. Det var oskickligt av oss att inte kunna hålla undan den knappa minuten som IKO tog ut målvakten och spelade sex mot fem.

– De sista 10 minuterna har vi matchen i vår hand och skapar flera bra lägen och borde ha punkterat matchen, menade Eriksson.

Örebro hade 2-1-målet inne efter 12.30 i sista. Jordan Boucher var uppe med klubban och styrde ner pucken. När domarna videokollade målet så blev det bortdömt på grund av för hög klubba.

Och det gav IKO ytterligare respit och chans.

Och den chansen tog hemmalaget i slutminuterna då man klev på för fullt, vågade äntligen gå på mål och kriga i varje närkamp.

Henrik Nilsson kvitterade

Henrik Nilsson fick pucken i vänsterposition och drog till direkt, i mål.

Tiden var så tajt att även här valde domarna att videogranska målet och den officiella klockan – som stod på 19.59 när pucken passerade mållinjen.

Givetvis blev det fullt jubel hos IKO och i hela hallen. De som redan hade börjat gå hem, med hängande huvuden, rusade tillbaka och fick genast ett leende på läpparna. IKO var lika plötsligt hjältar igen.

I förlängningen var det inget av lagen som vågade chansa utan var rädda om puck och poäng.

I straffläggningen fick Örebro revansch där man satte två mål och IKO inget.

Spelmässigt var detta ingen av IKO:s bättre matcher. Man var plottriga i anfallszon, passade runt istället för att ta skott. Kontringsförsöken dödade Örebro direkt på grund av IKO bara kom med en spelare mot tre spelare. Inget sätt vi är vana vid att se IKO spela på.

Örebro hade bättre fart i det mesta och tvekade inte i anfallszonen. Det var rejäla passningar och skott.

Gästerna tog ledningen efter sju minuter i första när hemmabackarna gav Daniel Rosengren alldeles för lite hjälp. Ett inspel till Ryan Stoa, som kunde peta in pucken mellan benskydden på Rosengren.

”Övertygade stort”

Men efter det spikade Rosa igen och övertygade stort.

IKO hade ett kanonläge i första perioden att kvittera när Filiph Engsund backcheckade mycket bra och snodde pucken på offensiva blå och kom ren med Dominik Furch, som räddade. I övrigt ställdes inte Furch på några hårdare prov.

På torsdag har IKO HV71 borta. HV slog Färjestad borta med 2-1 i den här omgången och ligger på sjätteplats.

En riktig utmaning för IKO.

Conny Blomander

conny@oskarshamns-nytt.se

Tabell och resultat:

Det var bara en sekund kvar av matchen när backen Henrik Nilsson kvitterade till 1-1. Men IKO förlorade ändå, efter straffläggning. FOTO: PIERRE STJERNFELDT