IKO-tränaren efter förlusten: ”Det är kanske min största besvikelse”

IKO-tränaren efter förlusten: ”Det är kanske min största besvikelse”

2021-11-20 Av av Peter A Rosén

Annons McDonalds Big Mac 35 kr

TIMRÅ/OSKARSHAMN

– Vi förlorade mot ett hungrigare Timrå IK. De var det bättre laget för dagen. Ingen diskussion, tycker jag. De hade bättre energi och var mer beredda på att tävla än vad vi var, vilket gjorde att vi hamnade på mellis mer eller mindre under hela matchen, säger IK Oskarshamns huvudtränare Martin Filander efter 0–2-förlusten på lördagskvällen.

– Vi hittade aldrig tillbaka in i det. De vann välförtjänt. Siffrorna hade blivit större om inte Tim (målvakten Juel) hade varit så in i helvete bra. Han höll oss kvar i matchen (bland annat med en fantastisk och minnesvärd räddning i slutet av andra perioden), säger IKO-tränaren, som konstaterar att laget ändå hade en viss chans inför slutperioden (det stod trots allt ”bara” 0–2).

”Skitperiod”, sa du till Cmore efter första perioden. Var även andra och tredje skitperioder?

– Andra var riktigt dålig – vi hade inget spel. Vi tog inte hand om pucken, vi fick inte stopp i spelet på rätt sätt. Vi var väldigt reaktiva, tycker jag, något som satte sig redan vid matchstarten. Vi skapade aldrig momentum åt oss själva. Där var Timrå bättre. I andra perioden hade vi ändå några frilägen. Hade vi varit lite krispiga så hade vi kanske fått in någon puck och fått energi av det – men på det stora hela var det rättvist att de vann, säger Martin Filander.

Timrå gjorde båda målen i numerärt överläge, fem mot fyra.

Du vaskade om lite i kedjorna i tredje perioden. Dale Weise spelade med Zohorna-bröderna (Tomas och Hynek), Cam Brace spelade med Joakim Thelin och Daniel Muzito-Bagenda och Jonas Engström lirade tillsammans med Johan Johnsson och John Dahlström. Det kändes som att det blev lite bättre…

– Ja, kanske det – men jag tycker inte att vi var nära dem ändå.

”Vi får analysera detta och komma tillbaka jävligt revanschsugna”

MARTIN FILANDER, HUVUDTRÄNARE I IK OSKARSHAMN

– Nej, vi har många som behöver steppa upp. Framför allt de ledande spelarna – som har rutin för detta. De måste visa vägen genom att tävla hårdast av alla. Jag upplevde inte att vi hade den ryggraden i dag. Det är kanske min största besvikelse. Vi får analysera detta och komma tillbaka jävligt revanschsugna (bortamatch mot Växjö på torsdag, härnäst).

Till Cmore sa Jonas Engström att den här matchen bör slängas i papperskorgen…

– Ja, vi får se. Vi ska analysera först innan vi kastar bort den. Vi har en och annan sak att lära oss först.

Var det en inställningsfråga?

– Det hoppas jag verkligen inte. På något sätt var vi i alla fall inte på rätt ställe när det gäller hur vi arbetar tillsammans. Vi satte oss i en kletig sits redan från matchstart – och då får man en dålig känsla. Beslutsfattandet var av sämre kvalitet. Vad som är hönan och ägget kan man diskutera, säger Martin Filander.

”Jag kritiserar mig själv för några grejer. Men det ska jag ta med killarna”

MARTIN FILANDER

– Jag är högst ansvarig, så jag kritiserar mig själv för några grejer. Men det ska jag ta med killarna. Vi behöver dra i repet allihop. Så enkelt är det.

Lukas Pilö och Dale Weise åkte på varsin smäll. Men det är ingen fara med dem?

– Nej, inte vad jag vet.

IKO åkte buss hela vägen upp till Timrå – och laget åker nu hem med bussen. De är hemma någon gång på söndagsmorgonen.

Då hinner ni analysera en del…

– Ja, det finns tid för det, säger Martin Filander.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt

Dela gärna artikeln: