Misstagen straffade sig för RBK-IFKO-damerna på Öland

GLÖMMINGE/OSKARSHAMN

RBK/IFKO-damerna fick åka hem tomhänta från Öland efter förlust mot Glömminge-Algutsrum med 2-4 (2-2).

–Våra misstag blir väldigt kostsamma idag, säger tränaren Malin Olsson.

RBK/IFKO kämpar för att hålla sig på rätt sida nedflyttningsstrecket och man fick en tung start på matchen när Glömminge-Algutsrum gick fram till en 2-0-ledning i den första halvleken.

”Passar inte oss”

–De är ett lag som oftast spelar långa bollar och tyvärr kommer vi in i deras spel. Det passar inte oss alls, säger Malin Olsson.

Ändå lyckades RBK/IFKO utjämna till 2-2 innan paus och det var positivt inför den andra halvleken.

–När vi spelar som vi ska, alltså håller bollen på marken, då gör vi det bra. Vi hade ett gott snack i paus och tjejerna var verkligen taggade att köra på, säger Malin Olsson.

Tyvärr blev det inte fler mål för RBK/IFKO och man föll återigen in i hemmalagets spelsätt. Tills slut vann Glömminge-Algutsrum med 4-2.

– Det är tungt, vi blir hårt straffade för våra misstag. Deras mål föregås av att vi tappar markering eller passar fel, konstaterar Malin Olsson som vill plussa för Meja Stenberg, född 2005.

–Hon fick spela yttermittfältare idag, en för henne ovan position, och hon gjorde det fantastiskt bra.

Det återstår två omgångar för RBK/IFKO som just nu ligger precis över nedflyttningsstrecket, en poäng före Kalmar Södra och fyra poäng före jumbon Lindsdal.

I nästa omgång tar man emot serieledande Emmaboda och sedan avslutar man med en rysare: Bortamatch mot Kalmar Södra.

Den sista matchen på säsongen avgör förmodligen om RBK/IFKO klarar nytt kontrakt eller inte.