Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Moderaterna i länet: ”Det är inte bra”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”När medarbetare i Region Kalmar län avslutar sin tjänst erbjuds de en avgångsintervju. Då ges möjlighet att fånga upp vad medarbetaren anser fungerar, dels vad som kan bli bättre. I de fall då en medarbetare slutar på grund av exempelvis en konflikt eller liknande och för att slippa problem, få bättre vitsord eller andra anledningar kanske medarbetaren istället avstår från intervjun. Det är inte bra, utan allas erfarenheter bör fångas upp”, skriver Moderaterna i ett pressmeddelande.

– Ofta genomförs avgångsintervjun av medarbetarens chef. Den nära anknytningen är såklart positivt i de fall medarbetaren slutar av ”naturliga skäl” såsom nytt jobb eller pension. I de fall då däremot en konflikt på arbetsplatsen ligger bakom kan problem uppstå, särskilt om den som intervjuar inte är opartisk, säger Monica Ljungdahl (M).

– Det är inte bra, utan allas erfarenheter bör fångas upp. Även de som inte bara har positiva saker att säga om regionen som arbetsplats, betonar Kaj Holst (M).

– Vi moderater vill erbjuda möjligheten att en tredje part genomför intervjun så regionen kan fånga upp även åsikter, problem eller oegentligheter och ta itu med dessa och på så sätt förbättra andras arbetsmiljö, säger Carl Dahlin (M), vice ordförande i Region Kalmar läns personalutskott.

Carl Dahlin (M). FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS